Μπορεί ο κορονοϊός να έχει μολύνει και τον τουρισμό, όμως δεν έχει πλήξει τη διάθεση και την αναμονή για διακοπές. Μόνο οι αιτήσεις για ένταξη στον Kοινωνικό Tουρισμό σπάνε κάθε ρεκόρ. Από την Τετάρτη 1η Ιουλίου ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα, καθώς θα επιτρέπονται οι διεθνείς αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας από όλες τις χώρες εκτός από 9 για τις οποίες θα συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, 110.000 αιτήσεις για “κοινωνικό τουρισμό” έχουν υποβληθεί μέσα σε 24 ώρες στο σχετικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 2020-2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως την Πέμπτη 2 Ιουλίου στο www.gov.gr .

Από την ερχόμενη Τετάρτη ανοίγουν 41 πύλες για την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, με φίλτρο την ασφάλεια της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, ανοίγουν 27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σύνορα και 7 λιμάνια, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να καθορίζουν σε ποιες χώρες θα υπάρξει απαγορευτικό, τουλάχιστον σε αυτή την φάση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επιθεώρησε τα υγειονομικά μέτρα σε περιφερειακά αεροδρόμια. «Πάνω και πέρα από οτιδήποτε βάζουμε τη δημόσια ασφάλεια. Στο ζήτημα της δημόσιας υγείας δεν υπάρχει κανένα περιθώριο, ούτε για μεγάλα ρίσκα, ούτε για εκπτώσεις.» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Οι χώρες της «κόκκινης λίστας» περιλαμβάνουν τη Βρετανία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ισραήλ, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και τη Βόρεια Μακεδονία.

«Για την Αμερική έχουν αμφιβολίες και μέσα στην Αμερική» ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics. Σημείωσε ότι η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο ιός «χτύπησε» τον τουρισμό

Με αγωνία προσμένουν την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Κεφαλλονιά.

Στη Σκάλα, υπήρχε πληρότητα 100% και τώρα είναι άδεια, είπε ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Κουρκουμέλης.

Στόχος και στην Κέρκυρα είναι η ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων.

«Πολύ σημαντική η ασφάλεια και η ενημέρωση για το καλό των εργαζομένων, για δείξουμε το καλό πρόσωπο του νησιού», δήλωσε η περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.

«Είναι σημαντικό να πάει με ασφάλεια η σεζόν», ανέφερε η δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου.

«Ανοίγουν» και οι θαλάσσιες αφίξεις

Από την 1η Ιουλίου θα επιτρέπεται πλέον ο κατάπλους των πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια.

«Τα περιοριστικά μέτρα τηρούνται. Λιμενικοί θα κάνουν ελέγχους κατά την επιβίβαση και αποβίβαση του κόσμου», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Με ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες σε όλα τα σημεία εισόδου και το μήνυμα «απολαύστε τη διαμονή σας και μείνετε ασφαλείς», η Ελλάδα θα υποδέχεται τους επισκέπτες της.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη, Γιώργος Μαρινόπουλος, Λυκούργος Σκιαδόπουλος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜέρκελ για Wirecard: «Είναι ανησυχητικό»
Επόμενο άρθροΟι ελβετικές αρχές επεκτείνουν τις έρευνές τους στον Μισέλ Πλατινί