Η ΝΝ αποτελεί 40 χρόνια τώρα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Και ως τέτοιο στάθηκε αρωγός στην εθνική προσπάθεια κατά του COVID-19. «Για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, το 2020 σηματοδότησε την εμπειρία μίας νέας πραγματικότητας», λέει η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas Μαριάννα Πολιτοπούλου, προσθέτοντας: «Η πανδημία του COVID-19 ξεδίπλωσε ένα σύνθετο ψηφιδωτό από ευκαιρίες και απειλές, σε κάθε σχεδόν έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βιώσαμε πρωτόγνωρες συνθήκες. Θεσμικοί φορείς, εταιρείες, οικογένειες προσάρμοσαν την καθημερινότητά τους με ταχύτητα και ευελιξία. Τόσο η οικονομία όσο και η κοινωνία υποχρεώθηκαν να αναθεωρήσουν απόψεις, να επανεξετάσουν μεθόδους, να βελτιώσουν πρακτικές, ακόμα και να εφεύρουν διαδικασίες, να επενδύσουν σε νέες, συχνά καινοτόμες, εφαρμογές. Εξελίξαμε παλιά εργαλεία, χρησιμοποιήσαμε καινούρια. Αλλάξαμε συμπεριφορές, εκσυγχρονίσαμε συνειδήσεις».

Με επίκεντρο τον άνθρωπο

Για την κυρία Πολιτοπούλου «η πορεία της χώρας προς την αιχμή της πανδημίας συνοδεύτηκε από μια κρίσιμη απόφαση. Τόσο η πολιτική ηγεσία του τόπου, οι οργανωμένοι φορείς, οι εταιρείες όσο και η κοινωνία των πολιτών συμφώνησαν στο μέγιστο διακύβευμα. Την ανθρώπινη ζωή», τονίζει και προσθέτει: «Το ανεκτίμητο αγαθό της υγείας και η προστασία των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων έγιναν συνειδητά η πρώτη μας προτεραιότητα. Μπροστά και από τη λειτουργία της αγοράς και συνολικά της οικονομίας. Η Ελλάδα, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες αντέδρασαν μέσα από μια θαυμαστή ισορροπία. Ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα. Ηταν ίσως μία από τις λίγες φορές στην ιστορία του τόπου όπου ο σχεσιακός χαρακτήρας της κοινωνίας περιέκλεισε τον ορθό λόγο. Ετσι απλώθηκε ένα προστατευτικό δίχτυ με επίκεντρο τον άνθρωπο. Αυτό με τη σειρά του μας επέτρεψε να προχωρήσουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά στην υλοποίηση διαδικασιών για τη διασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας».

Στο πλαίσιο αυτό, εξηγεί η κυρία Πολιτοπούλου, «στην ΝΝ Hellas, από την πρώτη στιγμή, με αίσθημα συλλογικής ευθύνης, αγκαλιάσαμε το στρατηγικό μήνυμα “Μένουμε Σπίτι / Μένουμε Ασφαλείς”. Με γνώμονα τις αξίες μας “Νοιαζόμαστε – Είμαστε ξεκάθαροι – Δεσμευόμαστε”, γίναμε αρωγός στην εθνική προσπάθεια κατά του COVID-19. Ολο το ποσό που είχαμε προγραμματίσει να διαθέσουμε για τον εορτασμό των σαράντα χρόνων παρουσίας και προσφοράς της ΝΝ Hellas στην Ελλάδα το διαθέσαμε για τη θωράκιση του υγειονομικού μετώπου της χώρας και των συνανθρώπων μας. Ετσι, αποδείξαμε έμπρακτα ότι εδώ και 40 χρόνια είμαστε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, λαμβάνουμε πρώτοι σημαντικές πρωτοβουλίες και είμαστε δίπλα σε κάθε ανάγκη».

Ποιες ήταν οι άμεσες κινήσεις που έκανε; «Επιδείξαμε γρήγορα ανακλαστικά, με φροντίδα και σωστό προγραμματισμό. Πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, συμβάλλοντας στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19. Παράλληλα, υποστηρίξαμε ανθρώπινα αλλά και τεχνικά εργαζόμενους και συνεργάτες, στο πλαίσιο της τηλεργασίας, εφαρμόζοντας το νέο λειτουργικό μοντέλο της εταιρείας. Βρεθήκαμε δίπλα στους πελάτες μας και τους συνεργάτες μας, τηλεφωνικά και ψηφιακά, με τρόπο φιλικό και αποτελεσματικό», σημειώνει η κυρία Πολιτοπούλου.

Καινοτομία και ευαισθησία

Η ίδια εκτιμά ότι η πανδημία είχε, έχει και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του τόπου. Σε κάποιους κλάδους μάλιστα με οριζόντιες συνέπειες. «Ευτυχώς η Πολιτεία, την πιο κρίσιμη στιγμή, στάθηκε δίπλα στις επιχειρήσεις, αλλά και δίπλα στον πολίτη. Προστάτεψε σε μεγάλο βαθμό το σημαντικό, την απασχόληση. Και εγγυήθηκε με τον τρόπο αυτό τα πρώτα στάδια στην επανεκκίνηση της οικονομίας», τονίζει. Για την ίδια όμως τώρα είναι η ώρα για το επόμενο βήμα μπροστά. «Επιστρέφουμε, όσο αισιόδοξο και αν ακούγεται, αναβαθμισμένοι στη νέα προσαρμοσμένη πραγματικότητα. Ολες και όλοι εμείς στην ΝΝ Hellas είμαστε έτοιμοι να καινοτομήσουμε, αλλά και να ηγηθούμε. Με περισσότερες εμπειρίες, οπλισμένοι με γνώση, με τη βούληση να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι σε κάθε πρόκληση αλλά και με ευαισθησία δίπλα στους συνανθρώπους μας», τονίζει η κυρία Πολιτοπούλου.

Εξάλλου, όπως υπογραμμίζει, «ο άνθρωπος παραμένει στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας. Οπως επίσης ο τομέας της υγείας. Αυτούς τους δύο στόχους σκοπεύουμε να τους υπηρετήσουμε στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, όπως πάντα, με φρέσκια αντίληψη. Με προγράμματα υγείας προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της COVID-19 εποχής. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε ολιστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Να προσφέρουμε μοναδική εμπειρία παροχής υπηρεσιών. Επενδύουμε στο e-experience, που μας κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρους και προσφέρει λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα αναγκών».

Και καταλήγει η κυρία Πολιτοπούλου: «Η δύναμη της NN Hellas είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Εμπνεόμαστε από το ομαδικό τους πνεύμα και το θετικό βλέμμα απέναντι σε κάθε προοπτική. Συνεχίζουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, όσο αφουγκραζόμαστε τον άνθρωπο. Το πρόβλημα, την ανάγκη, την προσδοκία. Tόσο στην εταιρεία όσο και στην κοινωνία. Αυτή είναι η δική μας μεγάλη δέσμευση, αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑτρόμητος – ΑΕΛ 0-0 (Πρώτο ημίχρονο)
Επόμενο άρθροΗ δίκη των «15» μεταφέρεται στο Εφετείο