Με το δεξί και με κέρδη μπήκε στο νέο μήνα η αγορά, καθώς σημειώνει άνοδο 0,50% με τον Γενικό Δείκτη στις 642,74 μονάδες.
Οι τραπεζικές μετοχές και δυο τρεις μετοχές ( Lamda, Γεκ- Τέρνα ) στηρίζουν την ανοδική κίνηση ενω και ο τζίρος δείχνει να κινείται σε πιο ικανοποιητικά επίπεδα με 2,3 εκατ. ευρώ σ ένα τέταρτο συναλλαγών.

Θετικά προεξοφλεί τα αυριανά εγκαίνια του έργου του Ελληνικού η μετοχή της Lamda με κέρδη 4,3% στα 6,23 ευρώ – καθώς η κατεδάφιση των κτιρίων είναι το πρώτο βήμα της εκκίνησης ενός εμβληματικού έργου.

Θετική εξέλιξη είναι και οι προσφορές που αναμένονται στην Alpha bank για το project Galaxy.

Με κέρδη 2,31% η ΓΕΚ -Τέρνα στα 6,19 ευρώ καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η έκδοση του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ, μια διαδικασία η οποία πηγαίνει καλά σύμφωνα με πληροφορίες. Μ άλλα λόγια στην ελληνική αγορά ξεκίνησε η χρηματοδότηση, αλλά και η εκτέλεση των έργων, έτσι η αγορά θα περάσει σε μια διαφορετική φάση – αν και αναμένεται να ακολουθήσει το ομόλογο, ύψους 300 εκατ. ευρώ – που θα στερήσει ρευστότητα απο την αγορά. Με κέρδη 0,49% η Eurobank στα 0,41 ευρώ.Κέρδη 0,92% για την Εθνική στα 1,26 ευρώ – με φήμες ότι, ο μέτοχος της Πειραιώς Τ. Μυστακίδης προχωρεί σε αγορές και στην Εθνική. Aνοδος 1% για την Alpha bank στα 0,6688 ευρώ – οι αυριανές προσφορές είναι κομβικές για την γενικότερη πορεία των τραπεζικών μετοχών. Οριακή πτώση σε Πειραιώς στα 1,567 ευρώ. Κέρδη 1,5% για την Aegean στα 4,04 ευρώ – πρώτη ημέρα του ανοίγματος περισσότερων πτήσεων προς την Ελλάδα. Κέρδη 0,75% για τον ΟΤΕ στα 12,09 ευρώ. Με άνοδο 0,89% ο Οπαπ στα 8.,52 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

H Ελλάδα άνοιξε τις πύλες της: Περισσότερες από 150 οι διεθνείς πτήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2020: Η «ακτινογραφία» του μηχανογραφικού και τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Υπόθεση Μαντλίν: Πάνω από 8.000 φωτογραφίες και αρχεία βρέθηκαν σε κρησφύγετο του Γερμανού παιδεραστή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Ας μας αποκλείσουν από την Ευρώπη»
Επόμενο άρθροΤουρισμός: Για ποιες χώρες ανοίγουν οι πύλες με τήρηση προληπτικών μέτρων (video)