Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 16:05

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε με κάθε επισημότητα τον νέο τεχνικό της, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Οι δεσμοί ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Λιθουανό είναι ιδιαίτερα ισχυροί, ήδη από τότε που φόρεσε την κυανέρυθρη φανέλα για πρώτη φορά (2000-03) και ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο, κατά τη δεύτερη θητεία του «Σάρας» στους «μπλαουγκράνα» το διάστημα 2012-13.

Ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κατέκτησε τον τίτλο της Euroleague το 2013, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας (2001, 2003) και τρία Κύπελλα Ισπανίας (2001, 2003, 2013). Από το 2014 που ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του, αρχικά ως βοηθός στη Ζαλγκίρις (2014-16) και εν συνεχεία ως πρώτος προπονητής της ομάδας του Κάουνας (2016-20), ο Γιασικεβίτσιους ανυπομονούσε για τη στιγμή που θα επέστρεφε στην αγαπημένη του Βαρκελώνη.

Αν και είχε πρόταση από τη Φενερμπαχτσέ να διαδεχτεί στην τεχνική ηγεσία τον πολυνίκη της Euroleague, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο Γιασικεβίτσιους δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί δεύτερη φορά, όταν οι Καταλανοί του ζήτησαν να διαδεχτεί τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, αμέσως μετά την απρόσμενη ήττα τους από την Μπασκόνια, στον τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος στη Βαλένθια πριν από λίγες μόλις ημέρες.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, από το υπερπολυτελές Costa Navarino στη Μεσσηνία, όπου περνούσε τις διακοπές του με την Ελληνίδα σύζυγό του Άννα Δούκα και τα δύο παιδιά τους, ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να παρουσιαστεί από την «ομάδα της καρδιάς του».

Και στις πρώτες δηλώσεις του, παρουσία των εκπροσώπων του Τύπου, το μεσημέρι της Δευτέρας (6/7), ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είπε: «Είναι μία συναρπαστική πρόκληση. Σκεφτόμαστε μόνο την Μπαρτσελόνα, την καθημερινή δουλειά, σε κάθε προπόνηση και σιγά σιγά να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Η φιλοσοφία μου δεν αλλάζει. Είμαι ευθύς με τους παίκτες μου, αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύω. Οι παίκτες μου θα δώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 16:07

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ μοναδικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ένιο Μορικόνε με έδρα τη Λάρισα
Επόμενο άρθροΔικαστική νίκη του Μελισσανίδη επί του Κούγια