Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και σχετίζονται με τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναμένει ν΄ακούσει για την αποπομπή του πρώην υπουργού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα». 

«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κύριος Παππάς ενεργούσε μόνος. Αλλά περιμένω να ακούσω τον κ. Τσίπρα. Η  αποπομπή του κυρίου Παπά κατά την άποψή μου είναι μονόδρομος και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει γίνει ακόμα. Το τι θα κάνει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικό τους θέμα, αλλά ένα θέμα που προκύπτει αυτή τη στιγμή είναι η εκκωφαντική απάντηση της ίδιας της πραγματικότητας σε όλους αυτούς οι οποίοι είχαν κουνούσαν το δάχτυλο κρατώντας μία ζυγαριά στην οποία έβαζαν από τη μία μεριά το δικό τους δήθεν ηθικό πλεονέκτημα» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής για τον πρώην υπουργό Επικρατείας.

«Το δικό μου μέλημα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «είναι να κοιτάζω το μέλλον αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσω ότι οποιαδήποτε τέτοια υπόθεση θα διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα.Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή γιατί δεν γνωρίζω αν και με ποιον τρόπο η υπόθεση θα φτάσει στη Βουλή θα σας απαντήσω εφόσον και όταν γίνει. Αυτό που μπορώ να σας πω.

Πολιτικές αντιδράσεις

Την ίδια στιγμή, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι «έβγαλε από την ναφθαλίνη», όπως αναφέρουν, τον κ. Καλογρίτσα, τον οποίο άλλοτε αποκαλούσαν αναξιόπιστο.

Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για πλήρη ανατροπή των ισχυρισμών του Ανδρέα Λοβέρδου, δικηγόρου του επιχειρηματία, η οποία προκύπτει από την απόφαση Ελβετικού Δικαστηρίου, η οποία όπως λένε, επιβεβαιώνει ότι τα τρία εκατομμύρια καταβλήθηκαν στον κ. Καλογρίτσα από τη λιβανέζικη εταιρεία CCC ως προκαταβολή για έργο στο Ντουμπάι.

«Η ΝΔ ανασύρει το Καλογρίτσα αυτός που κόπηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις άδειες να τον παρουσιάσει ως κατήγορο είναι μια προσπάθεια από-προσανατολισμού» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Αρχή μας όλα στο φως στη Δικαιοσύνη» τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Τα επίμαχα emails

Πληθώρα emails και εγγράφων που επισυνάπτονται στη μήνυση του επιχειρηματία Καλογρίτσα, αποτυπώνουν την αγωνιώδη προσπάθεια να βρεθεί ύστατη λύση προκειμένου ο επιχειρηματίας να λάβει μέσα σε λίγες ημέρες το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προοριζόταν για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ενδεικτικές οι  αναφορές σε email από  τον Οικονομικό Διευθυντή CCC σε διαμεσολαβητή:

«Μπορούμε να πορευτούμε παράλληλα με τις τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κι αν βρεθούμε σε αδιέξοδο, συνεχίζουμε με την Υπεργολαβία».

«Η προκαταβολή θα πάει σε ¨φίλους» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κι εκείνοι με τη σειρά τους θα τη στείλουν τοπικά».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του επιχειρηματία, η εικονική υπεργολαβία ήταν σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου και του τότε αρμόδιου υπουργού, Νίκου Παππά. Τις καταγγελίες Καλογρίτσα διερευνά πλέον η εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕξακριβώθηκε η δράση δύο εγκληματικών ομάδων – Διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε περιοχές της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΣυμπληρωματική προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δόκιμων Σημαιοφόρων και Δόκιμων Λιμενοφυλάκων