Με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού να πληθαίνουν διαρκώς, εντείνεται και η ανησυχία για την πορεία του ιού στη χώρα μας. Στην πλειονότητά τους τα νέα κρούσματα είναι εισαγόμενα.


Το Σάββατο ανακοινώθηκαν 41 νέα κρούσματα της Covid-19. Από αυτά τα 26 είναι από το εξωτερικό και τα υπόλοιπα 15 εντοπίζονται: 9 στην Αττική, τρία στη Θεσσαλονίκη, δύο στην Ξάνθη και ένα στη Δράμα.  Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 3.772.

Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος. Τα θύματα παραμένουν συνολικά 193.

Θετικοί στον ιό διαγνώστηκαν εφτά από τους 45 Σέρβους τουρίστες στο Πευκί στη βόρεια Εύβοια. Αν και τελείως ασυμπτωματικοί, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα τους πήραν το μεσημέρι του Σαββάτου οι Σέρβοι τουρίστες, συνολικά 132 άτομα, μέλη του γκρουπ που βρίσκονταν στην Εύβοια.

«Tα λεωφορεία που μισθώθηκαν για το σκοπό αυτό αναχώρησαν από το Πευκί και μέσω του πορθμείου του Αγιοκάμπου πέρασαν στην ηπειρωτική χώρα. Δεν θα πραγματοποιήσουν καμία στάση μέχρι τη Σερβία, παρά μόνο σε έκτακτη ανάγκη, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα» δήλωσε ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, η κίνηση ήταν αυξημένη από το πρωί του Σαββάτου ενώ από την ερχόμενη Τετάρτη θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο ελέγχου των ταξιδιωτών που προβλέπει υποχρεωτικά αρνητικό τεστ κορονοϊού που να έχει γίνει μέχρι και τρία 24ωρα πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Τους νέους περιορισμούς

Στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, αρχίζει σιγά σιγά να αυξάνεται η κίνηση.

Από την 1η Ιουλίου που άνοιξαν όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας καταγράφηκαν
326 κρούσματα, από τα οποία τα 196 είναι εισαγόμενα.

Η επαγρύπνηση των υγειονομικών αρχών πάντως είναι συνεχής καθώς –εκτός από τα εισαγόμενα- καταγράφεται αύξηση και στα εγχώρια κρούσματα.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧωρίς τον Αλμπάνη κόντρα στον Παναθηναϊκό
Επόμενο άρθροΜάχες σε ΟΑΚΑ και «Καραϊσκάκη»