Ιδανικός θα είναι ο καιρός για όσους ετοιμάζονται ή έχουν ήδη ξεκινήσει να απολαμβάνουν τις καλοκαιρίνες τους διακοπές, αφού η ηλιοφάνεια (με σχεδόν παντελή απουσία φαινομένων) θα μας συνοδεύει όλη την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. Θα έχουμε όμως επίσης υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς βοριάδες, επομένως θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς ο κίνδυνος για πυρκαγιές θα καραδοκεί…

ΣΗΜΕΡΑ:
Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με μικρή πιθανότητα για λίγες μπόρες μόνο στα ορεινά της Α. Μακεδονίας και της Θράκης το μεσημέρι – απόγευμα.

Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία, σε μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά, θα φτάσει τους 33-35 βαθμούς και τους 30-31 στα νησιά μας.

ΑΤΤΙΚΗ:
Ηλιοφάνεια, άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις και το μεσημέρι – απόγευμα νοτιάδες έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Παρόμοιος καιρός, επίσης ηλιοφάνεια, άνεμοι αρχικά βόρειοι και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 32-33 βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
Καλοκαιρία θα έχουμε και αύριο, αλλά και όλη την εβδομάδα, με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μικρή πιθανότητα για λίγες μεσημεριανές μπόρες μικρής διάρκειας στη Μακεδονία την Παρασκευή και το Σάββατο, οι βοριάδες θα ενισχυθούν λίγο από αύριο και θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο μέχρι και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα εξασθενήσουν λίγο και η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά από αύριο, φτάνοντας την Τετάρτη τους 35-36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 33 στα νησιά μας, ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας και τους 37 βαθμούς τοπικά στα ηπειρωτικά.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΖέττα Μακρή: «Παρά τη θωράκιση των θεσμών, το χάσμα στην ισότητα των φύλων παραμένει θλιβερή πραγματικότητα»
Επόμενο άρθροΈρευνες για τα αίτια της επίθεσης στη ΔΟΥ Κοζάνης-Με παρουσία ψυχολόγων το άνοιγμα της εφορίας