Παιχνίδια πάνω στις στάχτες από ανώτατους Αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, απειλές και πιέσεις καταγγέλλει ο πραγματογμώμονας Αντώνης Λιότσος στις τρεις καταθέσεις του στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη που ερευνά την τραγωδία στο Μάτι.

Στις 3 Μαρτίου του 2020 εμφανίστηκε για πρώτη φορά ενώπιον του ανακριτή, καταθέτοντας ότι ο τότε επιχειρησιακός υπαρχηγός και μετέπειτα αρχηγός του ΠΣ, όταν διαπίστωσε ότι ο πραγματογνώμονας αναζητά έγγραφα για την έρευνά του, ξεκίνησε τον απειλεί προκειμένου να θάψει την υπόθεση και να μην αποδώσει ευθύνες.

Με προειδοποιούσε και με απειλούσε ότι θα πάθω μεγάλο κακό λέγοντας μου να παραιτηθώ από την υπόθεση και αν τολμήσω να γράψω κάτι εναντίον του όπως και εναντίον πολιτικών προσώπων ή συναδέλφων εμπλεκόμενων με την ποινική υπόθεση στο Μάτι.

Εγκληματική χαρακτηρίζει την κατάχρηση εξουσίας που διέπραξε εκμεταλλευόμενος τον βαθμό και τον θεσμό του, όταν τον απειλούσε ακόμα και με μετάθεση ή επίσης όταν του έλεγε ότι δεν θα του στείλει εναέρια μέσα σε περίπτωση πυρκαγιάς με ότι αυτό συνεπάγεται στην απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

Στην τελευταία του κατάθεση, την 1η Ιουνίου, ευχαριστεί από καρδιάς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ζαγοραίο για τη στήριξη που του παρείχε στο δύσκολο, όπως είπε, έργο του.

Επίσης, βάζει στο κάδρο και την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης καθώς όπως είπε κάποιες δηλώσεις που έκανε συνέπεσαν με τις απειλές σε βάρος του από τον κ. Ματθαιόπουλο.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο16χρονη-Τρίκαλα: Υλικό από κάμερες εξετάζουν οι αρχές-Στο μικροσκόπιο και τα κινητά της (video)
Επόμενο άρθροΑντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την συμφωνία της Συνόδου Κορυφής