Ιδανικός καιρός για καλοκαιρινές αποδράσεις, αφού η ηλιοφάνεια και οι ολοένα υψηλότερες θερμοκρασίες θα είναι τα χαρακτηριστικά της εβδομάδας, προσοχή όμως στους δυνατούς βοριάδες καθώς θα ταλαιπωρήθουν λίγο όσοι θα ταξιδέψουν με θαλάσσια συγκοινωνία και, επίσης, ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα παραμονεύει…!

ΣΗΜΕΡΑ:
Λιακάδα θα έχουμε σε όλη τη χώρα, οι βοριάδες ενισχύονται κι άλλο και θα φτάνουν τα 6 στο Ιόνιο και τοπικά τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα φτάσει σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές τους 35-36 βαθμούς και τους 33 στα νησιά μας.

Αττική:
Ηλιοφάνεια, ισχυροί βοριάδες 5-7, τοπικά και 8 μποφόρ στα ανατολικά και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς, στα ανατολικά και βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:
Επίσης αρκετή ηλιοφάνεια, μεταβλητοί άνεμοι και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 34 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ – ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
Αρκετά καλός θα είναι ο καιρός όλη την εβδομάδα, με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και Πέμπτη – Παρασκευή θα έχουμε μόνο λίγες μεσημεριανές μπόρες στα βόρεια ορεινά και το Σαββατοκύριακο λίγο άστατο καιρό μόνο στα βόρεια, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες με έμφαση στη Μακεδονία και, στην υπόλοιπη χώρα, μόνο απογευματινές μπόρες στα ορεινά ηπειρωτικά. Θα παραμείνουν όμως οι πολύ ισχυροί βοριάδες που θα φτάνουν τα 6, τοπικά και τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο, μέχρι το Σαββατοκύριακο οπότε και θα εξασθενήσουν λίγο, και σε συνδυασμό με τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φτάσει αύριο τους 34-36 βαθμούς στα ηπειρωτικά, από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο όμως θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο φτάνοντας και τους 37-38 βαθμούς τοπικά, θα διατηρήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς αυξημένο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπορρίπτει η εισαγγελέας Πρωτοδικών την προσφυγή της Ε. Τουλουπάκη (video)
Επόμενο άρθροΜεΡΑ25: Ζωντανή μετάδοση της συνέντευξης Τύπου στα Χανιά