Οι υψηλές θερμοκρασίες και η καλοκαιρινή διάθεση οδήγησαν τους κατοίκους της πρωτεύουσας και όχι μόνο στη θάλασσα. Από νωρίς το πρωί οι παραλίες είναι γεμάτες κόσμο, που αναζητεί μία ανάσα δροσιάς καθώς ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο.

Η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει σταδιακά και σε υψηλά επίπεδα, με τον κόσμο να σπεύδει για ακόμη μια φορά στις παραλίες για να δροσιστεί.

Τουρίστες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας εκφράζουν την αγάπη τους για την Ελλάδα και το λόγο που την επέλεξαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στιγμές ξεγνοιασιάς για Έλληνες και ξένους, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι έχουν κατακλύσει σήμερα τις παραλίες της Κρήτης απολαμβάνοντας το μπάνιο τους.

Με θερμική κάμερα γίνεται ο έλεγχος για τον covid 19 σε beach bar στην Κω, ενώ προσφέρουν δικές τους αποστειρωμένες πετσέτες και αντισηπτικά στους λουόμενους για την ασφάλειά τους.

Ανάσες δροσιάς στις κοντινές παραλίες αναζήτησαν οι Λαρισαίοι που εγκατέλειψαν την καυτή πόλη.

Όπως δήλωσε για την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες, η Αναστασία Τυράσκη – μετεωρολόγος: «καλοκαιρινός και αρκετά ζεστός αναμένεται ο καιρός για τις επόμενες ημέρες. 45.06 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τη Δευτέρα θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα πελάγη, ενώ από την Τρίτη θα ενισχυθούν  και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο 45.14. Η θερμοκρασία θα φτάνει τοπικά τους 37-38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, όμως στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά θα είναι λίγο χαμηλότερα».

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, Σταυρούλα Κατσουλάκη

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπιφυλακή και ετοιμότητα από την Ελλάδα – Κάθε μέρα και μία πρόκληση ο Ερντογάν
Επόμενο άρθροΑκύρωσε τη συμμετοχή της στο Παλέρμο η Χάλεπ