Τελεσίγραφα δεν δεχόμαστε εμείς. Δεν αντιλαμβάνομαι πως η Τουρκία θα πετάξει το μπαλάκι της ενοχής στην Ελλάδα, δεν είμαστε εμείς ο ανίσχυρος παίκτης, η Τουρκία δεν είναι σε θέση να επιβάλλει όρους, ανέφερε μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα, στην εκπομπή GPS και στους Θάνο Σιαφακα και Γιώργο Νερούτσο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ακόμη ότι βρισκόμαστε σε μια φάση σχετικής ύφεσης της έντασης με την Τουρκία και πως η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του διάλογου, στη βάση όμως των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Υπάρχει περιθώριο για συνεννόηση, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, για να προσθέσει πως πρέπει να υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας. Σε ερώτηση αν θα μπορούσε η Ελλάδα να συμφωνήσει με την Τουρκία σε τμηματική οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε πως επιδιώκουμε να λύνουμε τα προβλήματα στην ολότητα τους. Σε ο,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού τις προσεχείς ημέρες, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις αλλά οχι κάτι μεγάλο, δεν θα υπάρξουν ριζικού μετασχηματισμοί είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε ακόμη και για σημειακές αλλαγές με άξονα τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ δεν απέκλεισε αυτές τις αλλαγές και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Εφάπαξ εντός του 2020 σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά (video)
Επόμενο άρθροΣυζήτηση στη Βουλή για το φορολογικό-Παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών (live-video)