Την προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για την Covid-19, σχολίασε στην ΕΡΤ,  ο Γκίκας Μαγιορκίνης, Καθηγητής Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, διευκρινίζοντας ότι «για τις ιογενείς λοιμώξεις όπως η λοίμωξη του κορονοϊού, αλλά και η γρίπη , υπάρχουν θεραπείες που είναι μερικώς αποτελεσματικές. Η ρεμδεσιβίρη που έχει ήδη πάρει έγκριση, δείχνει ένα προφίλ ανάλογο ίσως και καλύτερο από το ταμιφλού.
Εικάζω ότι ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ήθελε να πει ότι δεν θα υπάρχει ένα χάπι που θα το παίρνουμε και θα μας κάνει 100% καλά. Αυτό το επιβεβαιώνω, γιατί δεν έχουμε χάπια τόσο αποτελεσματικά για ιογενείς λοιμώξεις που εξελίσσονται τόσο γρήγορα.»

Το βέλτιστο με το εμβόλιο  η αποστειρωτική ανοσία 

Όπως επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης «Το βέλτιστο όσον αφορά το εμβόλιο, είναι να επιτευχθεί η αποστειρωτική ανοσία, δηλ, η ανοσία, όπου ο άνθρωπος δεν κολλάει καθόλου. «Αυτό είναι το πρωτεύων,» τόνισε και πρόσθεσε πως ‘από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλοι στόχοι, όπως η μείωση των επιπτώσεων της λοίμωξης, δηλ. κάποιος να έχει λιγότερα συμπτώματα και να μην καταλήγει στην εντατική». «Και οι δύο στόχοι είναι στο μικροσκόπιο και όποιος από τους δύο πραγματοποιηθεί θα είναι κέρδος» επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σχολιάζοντας για τον ιό του Δυτικού Νείλου, μετά και τον δεύτερο θάνατο, γυναίκας στις Σέρρες, ήταν κατατοπιστικός, καθώς όπως διευκρίνισε  » Ο ιός του Δυτικού Νείλου δεν μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων. Το κουνούπι δεν μπορεί να μολυνθεί από τσίμπημα σε μολυσμένο άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι τερματικός δέκτης

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆγγιξαν τις 4.000 οι αιτήσεις δανειοληπτών
Επόμενο άρθροΕπισήμως τράπεζα η Viva Wallet – Ολοκληρώθηκε το deal με Praxia Bank