Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας στην τουρκική προκλητικότητα. Σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται εκτάκτως στο Τελ Αβίβ και ενώ ήδη το Ισραήλ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και την Κύπρο στο δικαίωμα τους να οριοθετήσουν τις θαλάσσιες ζώνες τους και να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Ο κ. Δένδιας συναντάται με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και στη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε διμερές επίπεδο, και στο πλαίσιο του σχήματος 3+1. Δηλώσεις αναμένεται να γίνουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών του κ. Δένδια.

Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, έκτακτη Σύνοδος των Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, μετά από αίτημα της χώρας μας, προκειμένου -σύμφωνα με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ιδιαίτερα σημαντική και η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο επίσης αύριο στη Βιέννη.

Χθες, Τετάρτη, ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αυστριακό ομόλογό του, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και συνομίλησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓ. Γεραπετρίτης: Μόνος κερδισμένος διπλωματικά από την ένταση στην Αν. Μεσόγειο η Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠοιες μητέρες έχουν «παράθυρο» για σύνταξη 12 χρόνια νωρίτερα