Μία 74χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με υποκείμενο νόσημα στο Νοσοκομείο «Παπανικολαου» της Θεσσαλονίκης και δεν σχετίζεται με τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, κατέληξε σήμερα από επιπτώσεις του κορονοϊού, ανεβάζοντας σε 229 τον συνολικό αριθμό όσων έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας.

Όλα τα δεδομένα θα εξεταστούν σε νέα τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους φορείς, καθώς κυβέρνηση και επιστήμονες προβληματίζονται από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα, τη διασπορά και τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας όσων μολύνονται.

Από χθες άλλοι 217 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί, από τους οποίους 18 εισαγόμενα, 73 στην Αττική, 37 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε διασπορά σε αρκετούς νομούς της χώρας, με την Κρήτη να μετρά και αυτή 26 κρούσματα.

Επίσης 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, μεταξύ των οποίων και 17χρονη που βρίσκεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, σε καραντίνα είναι το βρέφος τρεισήμισι μηνών απο την Έδεσσα, που βρέθηκε θετικό σε κορονοϊό.

Συνελήφθησαν και κρατούνται σε απομόνωση οι τρεις νεαροί που αγνόησαν την εντολή για παραμονή τους σε υποχρεωτική καραντίνα και χθες ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς από την Πάτμο στον Πειραιά. Οι δύο εξ αυτών φέρονται να είναι θετικοί.

Χθες ειδικά κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών διενήργησαν 300 ελέγχους στα Λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, σε όσους ταξιδιώτες επέστρεφαν στην Αττική και δέχτηκαν οικειοθελώς. Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, τα κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν όσους ελέγχους χρειάζεται και θα επαναληφθούν όπου απαιτείται, προκειμένου να διαμορφώσουμε μία ικανοποιητική εικόνα και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα.

Εξαδάκτυλος: Είμαστε στην πολύ αρχή ενός δεύτερου κύματος

Είμαστε στην πολύ αρχή ενός δεύτερου κύματος και μπορούμε ακόμη να επηρεάσουμε την πορεία της νόσου, εκτίμησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Συνέστησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, την αποφυγή συνωστισμού, την προστασία των ευάλωτων ομάδων και το συστηματικό πλύσιμο χεριών. Σημασία έχει, όπως είπε, τα μέτρα να τηρηθούν επαρκώς, σε διάρκεια, με σταθερότητα. Τα επόμενα μέτρα θα έχουν επιβάρυνση και στην οικονομία. Επομένως ας σκεφτούν όσοι θεωρούν ότι δεν μπορούν να προσβληθούν τι μπορεί να προκαλέσουν σε άλλες ομάδες, είπε.

Έκκληση προς τους νέους

Το στοίχημα οι αρχές θεωρούν είναι να πιστούν οι νέοι να τηρήσουν μέτρα και αποστάσεις αυτό το κρίσιμο διάστημα.

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕρωτευμένος ο Μιχάλης Μουρούτσος – Η πρώτη φωτογραφία με τη νέα σύντροφό του
Επόμενο άρθροΑκριβό μου διαζύγιο για Γιούαν Μακ Γκρέγκορ – Η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του παίρνει τη μισή περιουσία