Κορυφώνεται η επιστροφή των ταξιδιωτών στα αστικά κέντρα και ταυτόχρονα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τόσο οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και τα τεστ, όσο και η επόπτευση για εφαρμογή των μέτρων.

Δύο νεκροί και 264 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, ενώ 31 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη.

Σε ό,τι αφορά τη διασπορά 91 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, 51 στη Θεσσαλονίκη, 31 από το εξωτερικό και υπόλοιπα σε 29 Περιφέρειες της χώρας.

Ανησυχία και στις τάξεις των ενστόλων, καθώς θετικοί στον ιό βρέθηκαν άλλοι 7 αστυνομικοί που είχαν μεταβεί στην Τήνο τον 15Αύγουστο, για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Τη Δευτέρα 24/8 αναμένονται οι ανακοινώσεις από την Υπουργό Παιδείας σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά, με ανοιχτή την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων αλλά βέβαιη τη φυσική παρουσία των μαθητών στις τάξεις, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τη δωρεάν διάθεσή της σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε επίπεδο ελέγχων, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, από τις αρχές Αυγούστου βεβαιώθηκαν σε όλη την Επικράτεια συνολικά 7.414 παραβάσεις, επιβλήθηκαν 7.405 διοικητικά πρόστιμα και συνελήφθησαν 24 άτομα.

Και την Κυριακή 23/8 θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από διακοπές.

Με νέα Πράξη Νομοθετικου Περιεχομένου τίθενται σε ισχύ έκτακτα μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού που περιλαμβάνει την εξ αποστάσεως εργασία και άλλες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Την ίδια ώρα σε παγκόσμια κλίματα, ξεπέρασε το φράγμα των 800.000 ο αριθμός όσων έχασαν τη ζωή τους ενώ περισσότεροι από 23 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι περισσότεροι από τους μισούς θανάτους καταγράφηκαν κατά σειρά σε Ηνωμένες Πολιτείες, Βραζιλία, Μεξικό και Ινδία, ενώ από τις 6 Ιουνίου διπλασιάστηκε ο αριθμός όσων υπέκυψαν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, συνέστησε τη χρήση μάσκας για τα παιδιά άνω των 12 ετών, την τήρηση απόστασης ενός μέτρου του ενός από το άλλο, ενώ ο επικεφαλήςΓκεμπρεέσους εξέφρασε την ελπίδα η πανδημία να έχει εξαλειφθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια, καθώς ναι μεν πρόκειται για ιό που διαδίδεται ταχύτερα, εντούτοις η ανθρωπότητα διαθέτει καλύτερες τεχνολογίες και τη γνώση πώς να τον σταματήσει.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Νέα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Ιζαμπέλ Γκουλάρ δίνει στο ηλιοβασίλεμα της Μυκόνου μία σέξι πινελιά
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι προσπάθειες πυρόσβεσης στη Λακωνία – Βελτιωμένη η κατάσταση