Την 1η Σεπτεμβρίου θα ληφθεί η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, με την υπουργό Παιδείας να μην αποκλείει παράταση στην έναρξη, που επί του παρόντος προβλέπεται για τις 7 Σεπτεμβρίου. Η Νίκη Κεραμέως, σε κοινή συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, εξειδίκευσε όλα τα μέτρα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στις σχολικές δομές όλων των βαθμίδων – Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις βιβλιοθήκες.

Για τη χρήση μάσκας, η υπουργός Παιδείας είπε ότι αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση. Διευκρίνισε ότι η χρήση της θα είναι υποχρεωτική κυρίως σε εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περιπτώσεις συνωστισμού, όχι όμως στα διαλείμματα, και σημείωσε πως ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη είναι 17. Επιπλέον, αναβάλλονται οι σχολικές εκδρομές και εκδηλώσεις.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11.00 δάσκαλοι και καθηγητές, την ώρα που θα συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, μείωση μαθητών ανά τμήμα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.

Επικριτική η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, κάνει λόγο για εκπαιδευτική πολιτική χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς κοινωνικό διάλογο και συναινέσεις.

Οι γονείς ανησυχούν για το άνοιγμα των σχολείων, τα μέτρα δεν τους καθησυχάζουν, σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις 6» η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής Στέλλα Βαλαβάνη, χαρακτηρίζοντας επικοινωνιακό τέχνασμα την αναφορά ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά αίθουσα είναι 17.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέα διαμεσολαβητική πρωτοβουλία – Σήμερα σε Ελλάδα και Τουρκία ο Γερμανός ΥΠΕΞ
Επόμενο άρθροΑνοίγει η αυλαία για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ