Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις και ενδεχομένως περαιτέρω μέτρα, ειδικά για τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς χθες επιβεβαιώθηκαν τρεις ακόμη θάνατοι ηλικιωμένων στο Ασβεστοχώρι κι άλλος ένας σην μονάδα που βρίσκεται στον Εύοσμο θεσσαλονίκης.

Η επικαιροποίηση πρωτοκόλλων λειτουργίας των γηροκομείων προϋποθέτει, σύμφωνα με τους ειδικούς, εντατικότερους ελέγχους στο προσωπικό, αλλά και αυστηρότερα πρόστιμα.

‘Αλλοι έξι θάνατοι και 259 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Εικοσιδύο κρούσματα στην Λέσβο, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 14 με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Συνολικά, τα ενεργά κρούσματα των τελευταίων δύο εβδομάδων στο νησί ξεπερνούν τα 80. Δυο κρούσματα εντοπίστηκαν και στη Χίο.

Ένας φοιτητής ο οποίος συμμετείχε στην εξεταστική του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Τρίτη 25 Αυγούστου, βρέθηκε θετικός την Πέμπτη στην Covid19.
Ο φοιτητής ήταν ασυμπτωματικός και η εξέτασή του για τον ιό έγινε καθώς αποτελούσε επαφή ιχνηλάτησης άλλου ασυμπτωματικού ατόμου.

Η Ήπειρος με 77 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας παραμένει η ασφαλέστερη περιφέρεια της χώρας, με 3 νέα κρούσματα εκ των οποίων δύο εντοπίστηκαν στη Θεσπρωτία και το άλλο ένα στα Γιάννενα.

Αυξάνονται και οι νοσηλείες

Εκεί όπου τον Ιούνιο-Ιούλιο είχαμε ελάχιστες ως και μηδενικές νοσηλείες, τον Αύγουστο αυξήθηκαν τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ η επίκουρος καθηγήτρια πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Παρασκευή Κατσαούνου, προειδοποιώντας ότι «όσο μας μένει χρόνος να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό με την μεγιστοποίηση της σωστής χρήσης μάσκας πριν ληφθούν άλλα μέτρα».

Μείωση του δείκτη μεταδοτικότητας RT στο 0,85 που σημαίνει ότι κάθε νέο κρούσμα δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε πάνω από μία επαφή,  ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως τα στοιχεία της έκθεσης είναι μεν θετικά όμως αρκετοί αναμένεται να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες κι εν δυνάμει να αποτελέσουν οι ίδιοι νέες εστίες μετάδοσης.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Βαγγέλης Μαρινάκης είναι παγκόσμιο «ποδοσφαιρικό» φαινόμενο
Επόμενο άρθροΗ πρώτη φωτογραφία της Κρυσταλλίας με φουσκωμένη κοιλίτσα