Υψηλός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού. Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 183 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 107 στην Αττική. Το σύνολο των θανάτων ανέρχεται στους 268. Μαζικοί οι έλεγχοι από χθες Δευτέρα σε γηροκομεία και άλλες κοινωνικές δομές.

Οι εργαστηριακοί διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούνται ημερησίως για τον κορονοϊό ξεπερνούν τους 12.000, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε τη Δευτέρα στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για την έξαρση της πανδημίας και το σχέδιο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

«Διευρύναμε και διευρύνουμε τον πληθυσμό που υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουμε δεκαπενταπλασιάσει τον ημερήσιο αριθμό διενεργούμενων εξετάσεων», είπε ο υφυπουργός Υγείας.

Σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στον Βύρωνα εντοπίστηκαν 31 κρούσματα, από τα οποία τα 23 αφορούν ανήλικους και τα οκτώ εργαζόμενους. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Στο Μοσχάτο μπήκε σε καραντίνα γηροκομείο με 67 ηλικιωμένους, καθώς εργαζόμενη βρέθηκε θετική στον ιό.

Στο Μαρκόπουλο εντοπίστηκαν κρούσματα στο δημαρχείο, το οποίο και έκλεισε προληπτικά.

Όπως είπε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Κώστας Αλλαγιάννης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι», το βράδυ της Κυριακής εντοπίστηκαν τρία κρούσματα στον δήμο, μεταξύ αυτών και ο αντιδήμαρχος, κι έτσι αποφασίστηκε το κλείσιμο του κεντρικού κτιρίου του δημαρχείου, το οποίο και απολυμάνθηκε. Την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα γίνει έλεγχος όλων των εργαζομένων από τον ΕΟΔΥ.

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα και στο Ηράκλειο

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από σήμερα στις 6:00 τα ξημερώματα έως τις 15 Σεπτεμβρίου μπαίνει, μετά τα Χανιά, και ο νομός Ηρακλείου.

Στο Ηράκλειο μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας θα συμμετάσχει σε συνάντηση στην 7η ΥΠΕ προκειμένου να συζητηθεί η διαχείριση της πανδημίας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Κρήτη. Η συνάντηση αναμένεται να διεξαχθεί στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας. Νωρίτερα, θα συναντηθεί και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα επισκεφθεί και το Δημαρχείο Χανίων, προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε έξι νέα κρούσματα στην Κρήτη, τα τέσσερα στα Χανιά και δύο στο Ηράκλειο.

Ένας 93χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Χανίων κατέληξε, ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό στο νοσοκομείο. Ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, με κυριότερο την πνευμονοπάθεια.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στα Χανιά για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο για την πόλη των Χανίων.

Σχετικές ειδήσεις:

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Η ΕΠΟ ετσιθελικά διαλύει κάθε είδους προγραμματισμό των ΠΑΕ»
Επόμενο άρθροΓεύμα συνεργασίας του ΔΣ της ΕΛΟΠ με τον Κώστα Καραμανλή