Σαφές μήυμα, αλλά και προειδοποίηση προς την Άγκυρα για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλαν Ευρωπαϊκή Ένωση, Γαλλία και Αυστρία. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε για ακόμη μία φορά την Τουρκία να αποφύγει δραστηριότητες που τροφοδοτούν εντάσεις και εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Ένωσης σε Ελλάδα και Κύπρο. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι επιθυμία της Ένωσης είναι να έχει μια εποικοδομητική σχέση με την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν ζήτησε από την ΕΕ να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για δικαιοσύνη και αμεροληψία, όπως είπε, και να μην αφήνει την Ελλάδα και κάποια άλλα μέλη της Κοινότητας, υπονοώντας τη Γαλλία, να κάνουν κινήσεις που κλιμακώνουν την ένταση.

Παράλληλα, φέρεται να έκανε παράπονα στην Άνγκελα Μέρκελ για τις κινήσεις της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την Πέμπτη στην Ευρω-μεσογειακή διάσκεψη στην Κορσική θα συναντηθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και θα στείλουν εκ νέου μήνυμα συσπείρωσης και αποφασιστικής αντιμετώπισης της Τουρκικής προκλητικότητας.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας θα έχει σήμερα ο Νίκος Δένδιας, ενόψει και των κρίσιμων συζητήσεων και αποφάσεων που αναμένονται στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο534 ευρώ: Την Πέμπτη η επόμενη πληρωμή – Ποιοι την δικαιούνται
Επόμενο άρθροΈρχεται ο ΕΝΦΙΑ – Τι θα πληρώσουν 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων