Έως τις 21 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «επιστρεπτέα προκαταβολή 3». Η υπουργική απόφαση παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής, ακόμη και σε επαγγελματίες χωρίς προσωπικό, ή ταμειακή μηχανή.
Νωρίτερα σήμερα τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα Mybusiness support, στην οποία μπορούν από σήμερα και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός της 3ης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ανέλθει κοντά στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε σχέση με τις προηγούμενες δύο φάσεις, έτσι ώστε αθροιστικά να φτάσουμε στο ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Βασική αλλαγή σε σχέση με τις δύο προηγούμενες φάσεις, όπως προκύπτει και από την υπουργική απόφαση, είναι ότι δίνεται το δικαίωμα σε ελεύθερους επαγγελματίες ή ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν κανέναν εργαζόμενο και δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή, να μπορέσουν να υποβάλουν την αίτησή τους και να διεκδικήσουν μερίδιο από τα χαμηλότοκα δάνεια των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτή την κατηγορία, είναι να έχουν έναν από τους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας, που αναφέρονται στη σχετική υπουργική απόφαση.

Πρόκειται κυρίως για ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, της εστίασης , στο χώρο των μεταφορών, συνολικά στους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο στη διάρκεια της πανδημίας.
Υποχρεωτικά θα πρέπει να δηλωθούν όλα τα στοιχεία κύκλου εργασιών-πωλήσεων από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο του 2020, καθώς μέσω αυτού θα κριθεί ποιοί θα πάρουν τα χαμηλότοκα δάνεια και ποιοί όχι.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑναστέλλονται μέχρι τέλος του έτους οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για ευάλωτους δανειολήπτες
Επόμενο άρθροΠαραλαβή μεγάλου αριθμού τεστ ταχείας εξέτασης για κορονοϊό