Λαμβάνοντας υπόψη τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για πραγματοποίηση αιμοδοσιών σε χώρους εκτός Νοσοκομείων, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργανώνει σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, από 10.30-17.30 στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα).

Η πρόσκληση απευθύνεται στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΕΚΠΑ αλλά και σε όλους τους πολίτες της Αθήνας.

Η πανδημία έχει επηρεάσει αρνητικά την εθελοντική αιμοδοσία και την επάρκεια του προς μετάγγιση αίματος από τον δικαιολογημένο φόβο των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία. Η προσέλευση των αιμοδοτών είναι μικρότερη στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομειακών μονάδων, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αίματος να έχουν περιοριστεί σημαντικά με επακόλουθο να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρήζουν μετάγγισης.

Το ΕΚΠΑ από την έναρξη της πανδημίας και σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους του ιδρύματος, την Οδοντιατρική Σχολή και άλλους φορείς, έχει διοργανώσει εκστρατείες ενημέρωσης και τέσσερις εθελοντικές αιμοδοσίες με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα (αιμοδοσία σε εξωτερικό χώρο, θερμομέτρηση κατά την προσέλευση, παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό και τήρηση των αποστάσεων) για την ασφάλεια των αιμοδοτών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Για την αποφυγή συνωστισμού, οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλ. 210-7286324.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟπαδικό ντου στο Κατσάνειο – Δύο συλλήψεις και τέσσερις ταυτοποιήσεις
Επόμενο άρθροΠιερακάκης σε ΣΚΑΙ: Το 2021 θα έχουμε 5G στην Ελλάδα