‘Εντονη ανησυχία προκαλούν η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ο αριθμός των διασωληνωμένων, τα βαριά περιστατικά και ο αριθμός των θυμάτων των τελευταίου 24ωρου.

Την αγωνία τους για την υπερφόρτωση των νοσοκομείων εκφράζουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ζητώντας αύξηση των κλινών, των ΜΕΘ, του αριθμού των γιατρών και των νοσηλευτών προκειμένου να ενισχυθεί και να αντέξει το ΕΣΥ. Ο υπουργός Υγείας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν άλλοι επτά θάνατοι, με το συνολικό αριθμό των θανάτων  στη χώρα μας να έχει φτάσει τους 364, ενώ νέα περιοριστικά μέτρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι.

Το Υπουργείο Πολιτισμού

Αρνητικά για τον νέο κορονοϊό ήταν τα αποτελέσματα και από τα 226 δείγματα που πάρθηκαν χθες και προχθές από το σύνολο των εργαζομένων στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ), επομένως, από αύριο η Υπηρεσία λειτουργεί κανονικά, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ έχει ως εξής: «Τα αποτελέσματα από τα 226 δείγματα που πάρθηκαν χθες και προχθές από το σύνολο των εργαζομένων στην ΥΣΜΑ, κατόπιν υποδείξεως της διευθύντριας της Υπηρεσίας κ. Βασιλική Ελευθερίου και της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών κ. Ελένης Μπάνου, βγήκαν όλα αρνητικά. Επομένως, από αύριο η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως λειτουργεί κανονικά».

Στον αθλητισμό

Η εμφάνιση κρουσμάτων στον αθλητισμό δημιουργεί επιπλέον ανησυχία. Όπως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η ομάδα μπάσκετ της Νέας Σμύρνης «Ο Μίλων», μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικός σε COVID-19 τεστ. Ακολούθως «ο σύλλογος ακολούθησε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ.
Συγκεκριμένα:
– Έπειτα από τη γνωστοποίηση του θετικού κρούσματος COVID-19 (Tρίτη 22/9), υπήρξε ενημέρωση σε όλο το τμήμα, το προσωπικό και τους συντελεστές της ανδρικής ομάδας με σύσταση για κατ’ οίκον παραμονή. Φυσικά ο σύλλογος είναι σε διαρκή επικοινωνία με το μέλος που βρέθηκε θετικός σε COVID-19, με την κατάσταση του ίδιου να παρακολουθείται στενά και τα συμπτώματα να είναι αρκετά ήπια.
-Διακόπτη κάθε αθλητική δραστηριότητα του τμήματος.
-Υπήρξε επίσημη ενημέρωση των αρμοδίων φορέων (ΕΟΔΥ).
– Άμεση ενημέρωση έγινε και στους συλλόγους με τους οποίους η ομάδα είχε φιλικούς αγώνες, καθώς και στην οικεία Ένωση (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.).
– Για προληπτικούς λόγους, την Τρίτη 22/9 έγινε διεξοδική απολύμανση σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων του κλειστού γηπέδου από εξειδικευμένο συνεργείο.
– Έχει προγραμματισθεί τεστ COVID-19 για την Παρασκευή 25.09 έπειτα από υπόδειξη του αρμόδιου ιατρού».

Κρούσμα ανακοίνωσε και η ερασιτεχνική ομάδα μπάσκετ της Λυκόβρυσης, που σημειώνει μεταξύ άλλων: «Να αναβάλλουμε την έναρξη όλων των πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες π.χ. κατά ένα ή δύο μήνες ώστε να ξεπεραστεί η επιβαρυμένη περίοδος. Λόγω του μεγέθους των ομίλων θα είναι εφικτή η ολοκλήρωση τους χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Τι θα πετύχουμε; Να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο, να ξεπεράσουμε την επικίνδυνη περίοδο και να μην αλλοιώσουμε την ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων. Εκτός αν πιστεύουμε ότι θα είναι ανταγωνιστικό ένα πρωτάθλημα στο οποίο η δυναμική των ομάδων θα ορίζεται από τον Covid και την τυχαιότητα της διασποράς».

«Ανακοινώνουμε στα σωματεία-μέλη μας ότι λόγω της γενικότερης κατάστασης και των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του Covid 19, η έναρξη των κλιμακίων για τις Μικτές Αγοριών & Κοριτσιών για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΣΚΑ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, μετατίθεται για τον μήνα Νοέμβρη», αναφέρει η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής.

Πηγές: ΕΡΤ με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΟΝΣ Μίλων, Λυκόβρυση

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔ. Παρασκευής: Με σταθεροποιητική τάση τα κρούσματα
Επόμενο άρθροΠαράταση στην καταβολή επιδομάτων για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός