Με στόχο των περιορισμό των κρουσμάτων και την αποφυγή νέου lockdown, βρίσκονται σε εξέλιξη τα νέα μέτρα. Οι αρχές ζητούν τη συνεργασία των πολιτών ώστε να είναι αποτελεσματικά τα νέα μέτρα. Το Σάββατο 26/9 ανακοινώθηκαν 315 νέα κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 165 στην Αττική, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 17.228. Επίσης, είχαμε επτά νέους θανάτους και συνολικά 376 νεκρούς, ενώ 68 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τα γρήγορα τεστ κορονοϊού που διενεργεί ο ΕΟΔΥ σε γειτονιές της Αθήνας με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, εντοπίζουν σποραδικά κρούσματα του ιού.

Σε περισσότερες από 100 σχολικές μονάδες, κυρίως στην Αττική, έχει απαγορευτεί η λειτουργία τμήματος ή ολόκληρης της μονάδας, ενώ στο Ίλιον έκλεισαν 5 παιδικοί σταθμοί, καθώς εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Κλειστά από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, περίπτερα, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ και κάβες, προκειμένου να σταματήσει η πώληση αλκοόλ και ο συνωστισμός σε πλατείες, πάρκα και άλλους ανοιχτούς χώρους.

Στη Θεσσαλονίκη

Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους, τουλάχιστον ως τις δύο μετά τα μεσάνυχτα, ζήτησαν με διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στο χώρο του Λευκού Πύργου, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ψητοπωλείων, καφέ μπαρ και άλλων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του νόμου Θεσσαλονίκης.

Οι καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τους τα μεσάνυχτα -τηρώντας τις αποστάσεις για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού – για να διαμαρτυρηθούν για το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας που έχει επιβληθεί σε νόμους της χώρας, λόγω της πανδημίας.

Οι καταστηματάρχες επικαλούνται τη μείωση του τζίρου τους και την απώλεια θέσεων εργασίας και ζητούν τροποποίηση του μέτρου και επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το δρόμο και έκλεισαν τη Λεωφόρο Νίκης και την οδό Παύλου Μελά και αργότερα την οδό Εθνικής Αμύνης στο ύψος του Λευκού Πύργου και παρέμειναν για αρκετή ώρα στο οδόστρωμα.

Πηγές: Α’ Πρόγραμμα με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Σε υψηλό επίπεδο τα κρούσματα στην Αττική – Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒόλος: 23 άτομα στο εδώλιο του εφετείου Λάρισας.
Επόμενο άρθροΈσβησε η πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Φυλής – Αποχώρησε η Πυροσβεστική