Ουσιαστικά βήματα αποκλιμάκωσης με συνέπεια και συνέχεια εκ μέρους της Τουρκίας αναμένει η Αθήνα, προκειμένου να εκκινήσει ομαλά η διαδικασία των διερευνητικών επαφών, σύμφωνα με τις δεδηλωμένες προθέσεις των δύο πλευρών.

Ο ΓΓ της Συμμαχίας Γιένς Στόλτεμπεργκ αναπτύσσει το τρέχον διήμερο διπλωματική πρωτοβουλία σε Αθήνα και Άγκυρα. Αύριο Τρίτη έρχεται στη χώρα μας όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Σήμερα συζητήσαμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε τώρα δημιουργήσει έναν στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων, προκειμένου να μειώσουμε το ρίσκο συμβάντων ή ατυχημάτων που μπορεί να συμβούν στην περιοχή», είπε ο Γιένς Στόλτενμπεργκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα Δευτέρα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Μετά από τη συνέντευξη ο κ. Στόλτενμπεργκ φαίνεται πως έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Ερντογάν χωρίς να υπάρξουν δηλώσεις.

Σε πολιτικό επίπεδο Ν. Δένδιας και Μ. Τσαβούσογλου, θα βρεθούν την προσεχή Πέμπτη στη Μπρατισλάβα, προκειμένου να δώσουν το «παρών» σε φόρουμ για την ενέργεια και την ασφάλεια στη Μεσόγειο.

Στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας δεν αποκλείεται να προκύψει και μία συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ, η οποία, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα έχει στο μενού της και τις πιθανές ημερομηνίες έναρξης των διερευνητικών επαφών.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης, Δημήτρης Γκάτσιος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤζεντιλόνι: Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις
Επόμενο άρθροΑπό τη Ρόμα στη Φενερμπαχτσέ ο Περότι