Στο θέμα της απόφασης της Τουρκίας για τα Βαρώσια, αναφέρθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την απονομή του Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» η οποία φιλοξενείται στο μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη.

«Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Ελλάδα πρόκειται να στηρίξει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι «τα σύνορα της Ευρώπης, το περίγραμμα όχι μόνο της ευρωπαϊκής κυριαρχίας αλλά και του ίδιου του αξιακού της φορτίου αμφισβητείται όταν μια τρίτη χώρα, η Τουρκία, παραβιάζει δικαιώματα δύο μελών της ΕΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου».

Αναφερόμενος στο βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» είπε ότι γεννήθηκε για να τιμά πρόσωπα θεσμούς και οργανισμούς που εμβαθύνουν την ευρωπαϊκή ιδέα και αποτελεί και μια γέφυρα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Ευρώπη.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ERASΜUS. Στην απονομή θα απευθύνει ομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen. Το βραβείο θα παραλάβει εκ μέρους της ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Σκληρή απάντηση Αθήνας για Βαρώσια: Κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ψυχρό μέτωπο θα προκαλέσει πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού
Επόμενο άρθροΤο νέο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ