Λίγες ώρες μετά το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων η ΕΡΤ και η δημοσιογράφος της Μανιάνα Καλογεράκη κατάφεραν και βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο μεταδίδοντας συγκλονιστικές εικόνες. Ο εικονολήπτης, Χρήστος Κυριάκου, εστίασε μεταξύ άλλων στο πρώτο ξενοδοχείο που βομβαρδίσθηκε κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής.

Γεμάτη φόρτιση ήταν η μαρτυρία της Κύπριας Ιστορικού Τέχνης, Άννας Μαραγκού, στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ η οποία εκδιώχθηκε από τα Βαρώσια. «Είναι πρόστυχο να μην μπορούμε να βλέπουμε και να αγγίζουμε τα σπίτια μας» τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Μαραγκού

Πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Νίκο Αναστασιάδη, κατά την οποία συζητήθηκε η πρόσφατη παράνομη απόφαση της τουρκικής ηγεσίας για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων.

Η κα. Σακελλαροπούλου, από τη Ρώμη όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, τόνισε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση τόσο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσο και της διεθνούς νομιμότητας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί προαποφασισμένο πολιτικό στόχο της Τουρκίας, που αντίκειται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για το καθεστώς της Αμμοχώστου.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔένδιας: Η Tουρκία δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία για τις διερευνητικές
Επόμενο άρθροΘετική στον κορωνοϊό η Πηγή Δεβετζή