Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη, 15 του Οκτώβρη 2020. Για τη Μαγνησία, η απεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Βόλου (θωρακίζουμε την Δημόσια Υγεία) θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ., ακολουθώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων όπως προβλέπονται βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, υποχρεωτική χρήση μάσκας. Στην αυριανή κινητοποίηση συμβολικά το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας θα προσφέρει συμβολικά στους εργαζομένους του νοσοκομείου Βόλου 1000 μάσκες.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση , «το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη, 15 του Οκτώβρη 2020, με αιτήματα μεταξύ άλλων, «θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν.

Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία . Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων, κ.λ.π.

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτή ξενάγηση στις εκθέσεις “Forever Now” και “Finotti. Fine Notte. Το τέλος της νύχτας” στο Τελλόγλειο Ίδρυμα 
Επόμενο άρθροΆν. Διαμαντοπούλου: “Είναι η σειρά του ευρωπαϊκού νότου που δεν είχε ποτέ υποψήφιο στον ΟΟΣΑ” (video)