Ολοκληρώθηκε η συνάντηση πρωθυπουργού με τον Σεργκέι Λαβρόφ και κατά τις δηλώσεις που έγιναν μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα τάσσεται με τη μεριά του διεθνούς δικαίου, όπως αποδεικνύουν και οι συμφωνίες για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες με την Αίγυπτο και την Ιταλία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Λαβρόφ είπε ότι θέλει να τον ενημερώσει για τη δράση της Τουρκίας η οποία σε ρόλο ταραξία ναρκοθετεί τη διεθνή νομιμότητα και μάλιστα περιβάλλει την επιθετική της δράση με θρησκευτικό μανδύα καθιστώντας ορατό τον κίνδυνο για την αρμονική συνύπαρξη λαών και θρησκειών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επισήμανε ότι χρειάζεται το συντομότερο δυνατόν αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή μέσω απευθείας διαλόγου των δύο πλευρών. Διαμήνυσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συμβάλλει στην ομαλοποίηση της κατάστασης, δείχνοντας εκ νέου τον δρόμο του διαλόγου ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα για να υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δήλωσε νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών που επίσης συναντήθηκε με τον κ.Λαβρόφ. «Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Τουρκίας αποσταθεροποιεί την περιοχή πρόσθεσε ο κ Δένδιας υπενθυμίζοντας ότι χθες η Τουρκία εξέφρασε για πολλοστή φορά την πρόθεσή της να συνεχίσει τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. «Είναι φανερό ότι επενδύει στην κλιμάκωση της έντασης» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στέλνοντας για μία ακόμη φορά το μήνυμα στην Άγκυρα ότι διάλογος υπό το καθεστώς πιέσεων δεν γίνεται να υπάρξει.

Από την πλευρά του ο κ Λαβρόφ χαρακτήρισε αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, με βάση τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο κ. Λαβρόφ επισήμανε επίσης ότι οι διαφορές μπορούν να λύνονται «μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων με συνυπολογισμό και σεβασμό των συμφερόντων του καθενός».

Σχετικό Άρθρο: Λαβρόφ σε Δένδια: Το Δίκαιο της θάλασσας ορίζει το εύρος των χωρικών υδάτων

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑυγενάκης: «Προσπάθεια υπονόμευσης της κυβερνητικής πρωτοβουλίας να μπει τάξη στον αθλητισμό»
Επόμενο άρθροΟ χάρτης των υπό έρευνα εμβολίων για τον Covid-19