Το λένε, το φωνάζουν από το καλοκαίρι και δικαιώνονται από τους αριθμούς και την πραγματικότητα. Στα όρια καταστροφής βρίσκονται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αποτυπώνονται στην επιστολή που έστειλε, χθες, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ζητούν συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη του κλάδου ο οποίος δεν μπορεί να κλείσει αφού εξυπηρετεί το νησιωτικό κομμάτι της χώρας. Χειρότερη η κατάσταση στην Αδριατική. Μειώθηκε το μεταφορικό έργο ατά 55% στους επιβάτες, 35% στα ΙΧ και 20% στα φορτηγά.

Στην Αδριατική τα ποσοστά μείωσης είναι 70% στους επιβάτες 60% στα ιχ και μόλις 8% στα φορτηγά. Η μείωση των εσόδων στις γραμμές εσωτερικού-εξωτερικού υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 300.000.000. Τα ζημιογόνα αποτελέσματα των εταιρειών αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ:100. 000. 000 και 130. 000.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Η μάχη των ΜΕΘ: Στο 89% η πληρότητα σε Θεσσαλονίκη – Η κατάσταση στις άλλες πόλεις

Συναγερμός στην Εκκλησία με τα κρούσματα σε ιεράρχες – Πώς πιστεύεται ότι έγινε η διασπορά του ιού

Μητσοτάκης στη Βουλή: Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων και «πάγωμα» πλειστηριασμών

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: «Μη φοβού, μόνον πίστευε» – Σταθερή και ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του
Επόμενο άρθροΤι προβλέπει η νέα εγκύκλιος για γονείς παιδιών Γυμνασίου