Λίγο πριν την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, η Google Maps εγκαινιάζει νέες υπηρεσίες και συμβουλές που θα βοηθήσουν τους πολίτες στις γιορτές να οργανώσουν τις διακοπές τους, έχοντας πάντα ως βασική προτεραιότητα την κοινωνική ασφάλεια.

Ο χάρτης COVID-19, που προστέθηκε σε Android και iOS, σύντομα θα εμφανίζει περισσότερες πληροφορίες, όπως αναφορές για κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κάθε περιοχή, καθώς και συνδέσμους με ενημερώσεις από τις τοπικές αρχές.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην περίπτωση που – εάν είναι εφικτό – ο κόσμος επιθυμεί να βγει από την πόλη του. Έτσι, οι χρήστες τις εφαρμογής θα παραμένουν ενήμεροι για όλες τις τοπικές οδηγίες, τα σημεία όπου γίνονται έλεγχοι, ή για άλλους πιθανούς περιορισμούς που επιβάλλονται στην εκάστοτε πόλη.

Η εφαρμογή εξυπηρετεί ακόμα και αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν το συνωστισμό. Tα Google Maps θα μπορούν να παρέχουν ενημερώσεις για τα ΜΜΜ, σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορεί κάποιος να μάθει, άμεσα και απ’ οπουδήποτε, το πόσο γεμάτα είναι τα τρένα, τα λεωφορεία ή το μετρό.

Μια ακόμα νέα υπηρεσία της Google Maps στη χώρα μας θα αφορά στα εστιατόρια και τις τοπικές επιχειρήσεις. Εκτός από τη δυνατότητα παροχής πληροφοριών για την ανέπαφη διανομή στο σπίτι ή την παραλαβή από το κατάστημα, για πάνω από 150.000 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, σύντομα θα προστεθεί η δυνατότητα παρακολούθησης της κράτησης σε ένα εστιατόριο, εφόσον επιτρέπεται η πρόσβαση.

Ιδιαίτερα χρήσιμη στην περίοδο της κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι η ενημέρωση για αύξηση συνωστισμού ανά περιοχή, κάθε μέρα, κάθε ώρα – ακόμα και σε πραγματικό χρόνο. Μέσα από τη Google Maps παρέχεται, επιπλέον, η δυνατότητα να καταγραφούν οι περιοχές με πλήθος κόσμου, ώστε να αποφευχθούν.

Τέλος, εάν κάποιος επιθυμεί να κάνει μια επίσκεψη, μπορεί να μοιραστεί μέσω της εφαρμογής την εκτιμόμενη ώρα άφιξης. Εάν η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, δίνεται η δυνατότητα ακριβούς εντοπισμού μέσω της επιλογής «Live View».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Τα τεστ κορωνοϊού θα δείξουν ποιοι θα πετάξουν για Αθήνα»
Επόμενο άρθρο«Το Αγρίνιο παραδοσιακά μας δυσκολεύει, όμως στόχος μας είναι η νίκη»