Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020, 16:26

Στη δημοσιότητα δόθηκε  η τηλεφωνική συνομιλία του γιατρού του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε, με τα επείγοντα, όπου κάλεσε για βοήθεια λίγα λεπτά μετά την ανακοπή που υπέστη ο «Πίμπε Ντ’ ‘Όρο την Τετάρτη.

Πιο συγκεκριμένα η κλήση του γιατρού, Λεοπόλδο Λούκε πραγματοποιήθηκε στις 12:17 της Τετάρτης (26/11), την ώρα που εκτιμάται πως ο θρυλικός Αργεντινός άσος είχε εκπνεύσει από τις 12:00.

Απορίες επίσης προκαλεί η κίνηση του ιατρού του Μαραντόνα να μην ενημερώσει το νοσοκομείο για το ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει ανάγκη για βοήθεια και αντ’ αυτού δίνει το δικό του όνομα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει διαταχθεί έρευνα για ενδεχόμενη αμέλεια, η οποία οδήγησε -μεταξύ άλλων- στο θάνατό του την Τετάρτη (16/11) από ανακοπή καρδιάς.

Η συνομιλία του γιατρού με τα επείγοντα:

Επείγοντα: Γεια σας, επείγοντα 911.

Γιατρός: Γεια σας, τι κάνετε… Μιλώ… Μπορείτε να στείλετε αμέσως ασθενοφόρο στην γειτονιά Σαν Αντρές;

Επείγοντα: Σε ποιο μέρος;

Γιατρός: Τίγκρε.

Επείγοντα: Ποιος είναι ο δρόμος;

Γιατρός: Είναι η γειτονιά Σαν Αντρές, ο δρόμος είναι Ιτάλια.

Επείγοντα: Σε ποιο μέρος της γειτονιάς;

Γιατρός: Είναι στο 45, μπορούν να εισέλθουν και να ρωτήσουν.

Επείγοντα: Τι συνέβη;

Γιατρός: Υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος φαίνεται πως έχει υποστεί ανακοπή καρδιάς. Υπάρχουν γιατροί που τον παρακολουθούν.

Επείγοντα: Είναι άνδρας ή γυναίκα;

Γιατρός: Άνδρας.

Επείγοντα: Γνωρίζετε περίπου την ηλικία;

Γιατρός: Είναι περίπου 60 ετών.

Επείγοντα: Ποιο είναι το επώνυμο;

Γιατρός: Λεοπόλδο Λούκε.

Επείγοντα: Κλείνω και ενημερώνω.

Γιατρός: Σας ευχαριστώ. Γεια σας.

 

 

Δημοσιεύματα στην Αργεντινή, τα οποία επιβεβαιώθηκαν και από δικαστικές αρχές, αναφέρουν πως ο Ρικάρντο, ένας από τους νοσοκόμους που φρόντιζαν τον Μαραντόνα, κατέθεσε πως κατά την αλλαγή της βάρδιας του στις 6:30 το πρωί της Τετάρτης ο «Ντιεγκίτο» ήταν ζωντανός.

 

Το ίδιο κατέθεσε και η νοσηλεύτρια που ανέλαβε την επόμενη βάρδια μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Η Ζιζέλα, μιλώντας στην αργεντίνικη εφημερίδα «Clarion», υποστήριξε πως στις 6:30 π.μ. περίπου ο Ντιέγκο ανέπνεε κανονικά και έδινε σημάδια ζωής.

Αυτό σημαίνει πως το τελευταίο άτομο που φαίνεται να τον είδε ζωντανό είναι ο νοσοκόμος Ρικάρντο στις 6:30 την Τετάρτη κι όχι ο ανιψιός του Τζόνι Εσπόσιτο, στις 11:30 το βράδυ της Τρίτης (24/11).

Ερωτήματα υπάρχουν για το κατά πόσον ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ιατρικής περίθαλψης, καθώς η νοσοκόμα παραδέχθηκε ότι αναγκάστηκε να υποβάλει έκθεση ότι εκείνο το πρωί είχε τον έλεγχο του Μαραντόνα, ενώ στην πραγματικότητα τον άφησε να ξεκουραστεί.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦουλ του δύο απόψε στο ΤΖΟΚΕΡ – Βήμα προς βήμα η εγγραφή για να διεκδικήσετε τα 2.222.222 ευρώ
Επόμενο άρθροΕπαναλειτουργία της εστίασης τον Ιανουάριο ζητούν οι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης (video)