Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

H ΕΕ ήταν για μία ακόμα φορά κατώτερη των περιστάσεων και ταυτόχρονα και η κυβέρνηση αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, δήλωσε, ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον Αντ1. Χαρακτήρισε πολύ αρνητική την εξέλιξη της Συνόδου και έκανε λόγο για μία ακόμα διπλωματική ήττα.

Κριτική άσκησε η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής. Όπως δήλωσε «η υπόθεση των κυρώσεων ενάντια στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε σε ένα φιάσκο για την Ευρώπη και ήττα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά. Ούτε ήπιες ούτε σκληρές κυρώσεις επιβάλλονται. Όλα παραπέμπονται στο μέλλον».

Πυρά εξαπέλυσε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, οι “μάσκες έπεσαν”, όπως είπε, ξανά για την ΕΕ, για την κυβέρνηση, και όσους παρουσιάζουν τέτοιες συμμαχίες ως εγγυητές των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Για άλλη μία αποτυχία της κυβέρνησης έκανε λόγο η Ελληνική Λύση, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις, και το ΜέΡΑ25 μίλησε για στρατηγική ήττας μιας κυβέρνησης που έχει ενστερνιστεί το μόνιμο Μνημονιακό ναι σε όλα  κι όχι μόνο στα εθνικά θέματα.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της περιοχής πέριξ των Δικαστηρίων
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη, Μαδρίτη και Μάντσεστερ σε ρυθμούς ντέρμπι