Οι δεκάδες σεισμοί, που έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Ναυπακτίας από χθες δεν ανησυχούν τους ειδικούς, καθώς όπως είπαν, μιλώντας στην ΕΡΤ πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο στη συγκεκριμένη περιοχή. Θα συνεχίσουν βέβαια να παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα, η οποία πιθανόν να διαρκέσει μέχρι και εβδομάδες.

Συγκεκριμένα περισσότεροι από 50 σεισμοί  έγιναν μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο, με πιο ισχυρό αυτόν που σημειώθηκε χθες το απόγευμα, ο οποίος είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ. Η δόνηση ήταν επιφανειακή με αποτέλεσμα να γίνει αισθητή όχι μόνο στην περιοχή της Ναυπάκτου, αλλά και στις γύρω περιοχές της Δωρίδας και της Αχαΐας. Το επίκεντρο βρισκόταν 14 χιλιόμετρα Ανατολικά Νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου και 20χλμ βόρεια βορειοδυτικά του Αιγίου στα χωριά της Δωρίδας πιο κοντά στο Μαραθιά. Το εστιακό του βάθος ήταν 12,7 χιλιόμετρα.

Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 2.22 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου. Το επίκεντρο βρισκόταν στη χερσαία περιοχή 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου. Ακολούθησαν μικροσεισμοί από 1,9 μέχρι 3,2 Ρίχτερ.

Ρεπορτάζ: Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπετειακό αφιέρωμα: Τα κάλαντα των Χριστουγέννων από τη Χορωδία της ΕΡΤ (video)
Επόμενο άρθροAνέλαβε ομάδα της Ιαπωνίας ο Πογιάτος!