Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ενέκριναν το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca. Αυτό είναι το δεύτερο εμβόλιο που εγκρίνεται στην Βρετανία μετά το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι πιο φθηνό και διατηρείται σε απλά ψυγεία, την ώρα που αυτό των Pfizer/BioNTech πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 100 εκατ. δόσεις για να εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους αναφέρει το BBC. Το εμβόλιο της AstraZeneca δημιουργήθηκε τους πρώτους μήνες του 2020, δοκιμάστηκε στον πρώτο εθελοντή τον Απρίλιο και έκτοτε έχει υποστεί πολλές κλινικές δοκιμές σε χιλιάδες ανθρώπους.

«Σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή και θα οδηγήσει σε μαζική επέκταση στην εκστρατεία ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αποσκοπεί στην επαναφορά της ζωής στην κανονικότητα» σχολιάζει το BBC.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ τόνισε ότι η έγκριση του εμβολίου αυτού προσφέρει έναν δρόμο εξόδου από την πανδημία ως την άνοιξη, όταν θα έχουν ήδη εμβολιαστεί εκατομμύρια ευάλωτοι πολίτες. Πρόσθεσε ότι το συνιστώμενο διάστημα των 12 εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca είναι πολύ βοηθητικό, καθώς με αυτό τον τρόπο περισσότεροι άνθρωποι θα μπορέσουν να λάβουν την πρώτη δόση, η οποία από μόνη της προσφέρει μεγάλο ποσοστό προστασίας.

Προηγούμενο άρθροΜία ακόμη γιατρός στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου από τις 28 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθρο«Θέλει να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό ο Χότσκο»