Τη βούλησή του να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας ότι μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνεται και η πραγματοποίηση ενιαίου πανελλαδικού διαγωνισμού και ενιαίου προγραμματισμού προσλήψεων στο Δημόσιο.

Οπως είπε ο κ. Βορίδης, ο διαγωνισμός θα γίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού θα λαμβάνει υπόψιν τις δημοσιονομικές δυνατότητες, μία ή δύο φορές το χρόνο και από εκεί θα προκύπτει η πρόσληψη. «Όταν θα εφαρμοστεί το ν/σ νομίζω ότι θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα και ορθολογικότερο τρόπο της λειτουργίας του Δημοσίου και κάλυψης του προσωπικού», σημείωσε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι ισχύει το 1:1 στην πρόσληψη/αποχώρηση.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων και των κλάδων που πλήττονται από την πανδημία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το εμβόλιο μας δημιουργεί αισιοδοξία και έχουμε ένα ορατό σημείο, έστω και αργότερα, ότι θα τελειώσει η κρίση. Ένα μεγάλο στοίχημα για το μετά, είναι η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, πρόσθεσε.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροNοσοκομείο Αλεξανδρούπολης : Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό
Επόμενο άρθροΠόσα χρήματα παίρνουν οι Διάσημοι