Αρκετά προβλήματα προκάλεσε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε κυρίως το νότιο τμήμα της χώρας, με χιόνια, παγωνιά και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο. Χωριά αποκλείστηκαν, σχολεία δεν λειτούργησαν και οι αντιολισθητικές αλυσίδες βγήκαν από τα πορτμπαγκάζ. Πάντως, όλα δείχνουν ότι τα δύσκολα πέρασαν, ο «Λέανδρος» απομακρύνεται και επιστρέφει ο φυσιολογικός χειμώνας.

Το περισσότερο χιόνι που έχει ρίξει ποτέ στην περιοχή τους αντίκρισαν το πρωί οι κάτοικοι στο χωριό Αμάδες στο βορειοανατολικό τμήμα της Χίου. Το χιόνι έφτασε στη θάλασσα.

Χωρίς σταματημό χιόνιζε στην Τρίπολη όλη τη νύχτα και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε παγοδρόμια. Οι κάτοικοι μαθημένοι, παρά το πυκνό στρώμα χιονιού βγήκαν για τα καθημερινά τους ψώνια. Το εθνικό οδικό δίκτυο κρατήθηκε ανοικτό.

«Από τις 3 το πρωί επιχειρούμε στους δρόμους», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Όλο το 24ωρο τα γκρέιτερ της Περιφέρειας και του δήμου ήταν στους δρόμους, ώστε το επαρχιακό οδικό δίκτυο που ενώνει τα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα να μείνει ανοικτό. Μέσα στα χωριά το τοπίο παραμυθένιο.

Στο ρελαντί τα αυτοκίνητα στο Χορτιάτη προκειμένου να κατέβουν τους παγωμένους δρόμους. Όλο το χωριό ντύθηκε στα λευκά.

Ολικός παγετός και πολικές θερμοκρασίες στην πόλη της Φλώρινας. Ο Σακουλέβας πάγωσε, τα σχολεία και την Τρίτη θα μείνουν κλειστά σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες.

Στους – 8 κατρακύλησε ο υδράργυρος στην Κοζάνη αλλά οι Κοζανίτες πήγαν κανονικά στις δουλειές τους.

Στα χωριά του οροπεδίου Λασιθίου τα σχολεία θα μείνουν για δεύτερη ημέρα κλειστά λόγω παγετού.

Στο… παιχνίδι το ‘ριξαν μικροί και μεγάλοι στον ολόλευκο Διόνυσο. Οι χιονάνθρωποι διακόσμησαν τα ΙΧ των κατοίκων της περιοχής.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Νίκος Καπόγλης, Θωμαή Αδάμου, Δέσποινα Αμαραντίδου, Θοδωρής Πυλιώτης, Ιάσων Ταβλάς, Πέγκυ Μπρούσαλη, Φρόσω Βαρβάρα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜείωση κατά 23,4% στα ποσά των μεταγραφών το 2020 λόγω του Covid-19
Επόμενο άρθρο«Καθάρισε» το ματς στο β’ ημίχρονο η Άρσεναλ, 3-0 τη Νιουκάστλ