Η συγκλονιστική ιστορία της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε το δρόμο και σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν. Και η Μαρίνα Ψυχογιού άλλοτε πρωταθλήτριας της ιστιοπλοΐας κατήγγειλε ότι είχε πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα της ΕΙΟ.

Είπε πως συνέβη το 1993, χωρίς να έχει την κατάληξη που είχε στην περίπτωση της Σ. Μπεκατώρου. Τότε είχε μόλις κερδίσει το πανελλήνιο/πρόκριση «και παρακαλούσα τους ομοσπονδιάρχοντες να με συμπεριλάβουν στην εθνική ομάδα», όταν μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ προσφέρθηκε να τη βοηθήσει αν ήταν κι αυτή «καλό κορίτσι». Οταν επιχείρησε να τη φιλήσει, τον απώθησε, βγήκε απο το αυτοκίνητο και έφυγε τρέχοντας.«Και βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να πω τίποτε σε κανέναν στο περιβάλλον του αθλήματος γιατί αυτό θα σήμαινε ακόμη περισσότερη δυσμένεια. Απλά, φρόντισα να μην του δώσω ποτέ ξανά την ευκαιρία να βρεθεί μόνος του μαζί μου. Ούτε στον συγκεκριμένο ούτε σε οποιονδήποτε άλλον. Δεν το θυμήθηκα τώρα. Τώρα όμως είναι ώρα να κάνουμε κάτι για το θέμα. Όχι τόσο για να τιμωρηθούν οι θύτες των διάφορων περιστατικών στο παρελθόν, αλλά πολύ πιο σημαντικό, για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για όλους στην κοινωνία που ζούμε. Να μην υπάρχουν οι συνθήκες ώστε να δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις» εξηγεί στην ανάρτησή της.

Διαβάζω τη μαρτυρία της Sofia και όχι, δεν πέφτω από τα σύννεφα. Δεν μένω έκπληκτη από αυτά που περιγράφει, ακούγονται…

Δημοσιεύτηκε από Marina Psychogyiou στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Επανερχόμενη σήμερα στο θέμα με νέα ανάρτηση ευχαριστεί για την ανταπόκριση σημειώνει ότι τα περιστατικά δεν είχαν την ίδια κατάληξη ωστόσο ο τρόπος δράσης και των δύο θυτών ήταν παρόμοιος. «Δύο ανεξάρτητα περιστατικά, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, όμως τόσο όμοια. Τα δύο αυτά περιστατικά, και πολλά άλλα, με όχι απαραίτητα σεξουαλικό χαρακτήρα, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά είναι φαινόμενα ενός συστήματος που επιτρέπει την κατάχρηση εξουσίας. Πόσα άλλα έχουν συμβεί πριν και μετά από τα δικά μας; Πολλά, που ξέρουμε, και άλλα που δεν ξέρουμε» σημειώνει και προσθέτει πως η απάντηση σε αυτό είναι «ένα σύστημα αξιοκρατικό, διαφανές και αδιάβλητο τότε δε θα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές γιατί οι διαδικασίες θα είναι ξεκάθαρες. Το να αναλύουμε τι συνέβη πριν από δεκαετίες δε θα αλλάξει τίποτα, το θέμα είναι να χτίσουμε τώρα ένα δυνατότερο μέλλον».

ΚΑΙ ΤΩΡΑ;
Πριν από δύο μέρες έκανα μία ανάρτηση στην οποία περιγράφω τι μου συνέβη πριν από 28 χρόνια. Είναι κάτι πολύ…

Δημοσιεύτηκε από Marina Psychogyiou στις Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνοιξε η εμπορική αγορά του Βόλου
Επόμενο άρθροΛ. Αυγενάκης: Η μονιμότητα στην Ομοσπονδία δημιουργούσε ιδιοκτησιακή αντίληψη έναντι των αθλητών