Για μεγάλη  μεταλλακτικότητα στο γονιδίωμα του κορονοϊού στη βόρεια Ελλάδα, από το πρώτο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, δηλαδή από την άνοιξη του 2020, σε σχέση με τον Οκτώβριο του ίδιου έτους και έως και σήμερα, κάνει λόγο το ΕΚΕΤΑ.

Σύμφωνα με την βιολόγο, κ. Αναστασία Χατζηδημητρίου, ερευνήτρια στο Eθνικό Κέντρο Έρευνας Τεχνολογικής Ανάπτυξης, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ3, στη βόρεια Ελλάδα δεν έχει εντοπιστεί ακόμη το μεταλλαγμένο στέλεχος, ενώ, όπως είπε, στο πρώτο κύμα της πανδημίας επικράτησε άλλο στέλεχος του ιού σε σχέση με το δεύτερο κύμα.

Αυτές οι διαφοροποιήσεις συμβαίνουν σε όλους τους ιούς με RNA γονιδίωμα, τόνισε η βιολόγος. Σε ό,τι αφορά το βρετανικό στέλεχος, επισήμανε ότι είναι πιο μεταδοτικό αλλά όχι και πιο παθογόνο, ενώ σε ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα φαίνεται ότι θα επικρατήσουν τα πιο μεταδοτικά στελέχη.


Οι επιστήμονες ανησυχούν και για την μικρή αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα. 19 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε κέντρο αποκατάστασης στη Νέα Καλλικράτεια. Επτά από αυτά μεταφέρθηκαν χθες στο «Ιπποκράτειο» το οποίο εφημέρευε, ενώ άλλα πέντε διακομίστηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα περιστατικά ενημερώθηκε κι έχει επιληφθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΔΕΙΝΟΣ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροWallStreetBets: Οι «επαναστάτες» που πάνε κόντρα στο σύστημα και ταράζουν τη Wall Street
Επόμενο άρθροΞεκινά το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων