Κλείδωσαν οι αποφάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το λιανεμπόριο στην Αττική. Η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας έχει ενταχθεί στις «κόκκινες» περιοχές, καθώς ο συνωστισμός των τελευταίων ημερών αποτυπώνεται πλέον σε κρούσματα κορονοϊού. Το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγείται να ανοίξουν σε όλη τη χώρα Γυμνάσια και Λύκεια, με εξαίρεση τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές που προτείνει να παραμείνουν κλειστά.

Την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια, δήλωσε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή. Τόνισε ότι πολιτική απόφαση του υπουργείου, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, είναι να λειτουργήσει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δια ζώσης. Στις «κόκκινες» περιοχές, είπε, θα λειτουργήσουν τα Λύκεια, με εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, οι ειδικοί εισηγούνται για τις «κόκκινες» περιοχές να λειτουργούν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων με ραντεβού, με τη μέθοδο του click in shop, ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες του λιανεμπορίου προτείνουν οι αγορές να γίνονται με click away.

Οι επιστήμονες προτείνουν να παραμείνουν ανοικτά και τα κομμωτήρια με ραντεβού, όπως λειτουργούσαν έως σήμερα.

Ανοίγουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όμως θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται τα μέτρα για τη λειτουργία των καταστημάτων στις «κόκκινες» περιοχές να εφαρμοστούν από αύριο, Σάββατο 30 Ιανουαρίου.

Για τη λειτουργία της αγοράς, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν κατηγορηματικός: «Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει, αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα στους επιχειρηματίες. «Είμαστε όλοι στο πλευρό τους, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαράταση στις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτων
Επόμενο άρθροAποτελεσματικό κατά 66% το εμβόλιο της Johnson & Johnson