Με κοινή τους διακήρυξη αρκετά σωματεία εργαζομένων του νομού Αττικής αναφέρονται σε δέσμη διεκδικήσεων, τόσο σε ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και ευρύτερα εργασιακά.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο): «Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την έναρξη της πανδημίας και η Αττική είναι πάλι στο κόκκινο. Το δημόσιο σύστημα υγείας αφήνεται ανοχύρωτο μπροστά στο τρίτο κύμα αφού οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του και θωράκιση των υγειονομικών, της υγείας του λαού, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Οι μεγάλοι χώροι δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν να είναι οι βασικές εστίες υπερμετάδοσης αφού κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες αρνούνται ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αν ενδιέφερε την κυβέρνηση η υγεία του λαού, θα ενίσχυε το δημόσιο σύστημα υγείας, θα θωράκιζε τους χώρους δουλειάς με μέτρα προστασίας. Θα έπαιρνε μέτρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ, για να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια εξασφαλίζοντας την υγεία και την προστασία εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών.

Κυβέρνηση όπως και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου μέσα σ’ αυτές τις σκληρές συνθήκες της πανδημίας προβάλουν την προτεραιότητα, για τις “μεταρρυθμιστικές προκλήσεις”. Από πίσω κρύβονται νέα, σκληρά μέτρα ενάντια στον εργαζόμενο λαό και η συνειδητή επιλογή να αφεθεί η δημόσια υγεία στο έλεος της πανδημίας.

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία ως ευκαιρία κλείνει όποιες εκκρεμότητες- απαιτήσεις της εργοδοσίας είχαν αφήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προχωρώντας στις ανατροπές του αιώνα προς χάρη των επιχειρηματικών ομίλων! Ο ΣΕΒ προτείνει, η κυβέρνηση νομοθετεί!

Μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, εγκυκλίων, αλλά και νομοσχεδίων που είναι στα σκαριά, χτυπάει το λαϊκό εισόδημα και τους μισθούς, δυναμώνει την ευελιξία με συνεχή πλήγματα στο ωράριο, προχωρά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, ενισχύει την επίθεση της στο δικαίωμα στην απεργία και στους αγώνες των εργαζομένων.

Στο όνομα των “έκτακτων αναγκών”, του “εκσυγχρονισμού” και των “αντοχών της οικονομίας” επιβάλουν όρους και συνθήκες εργασίας που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση, στη δουλειά ήλιο με ήλιο, στην εργασία χωρίς δικαιώματα».

Τη διακήρυξη συνυπογράφουν τα σωματεία: Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν.Αττικής, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Αττικής, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής & Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου Αττικής, Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σωματείο Εργαζομένων στα Ταχυδρομεία και στις Ταχυμεταφορές Αττικής, Ένωση Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Αττική, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Α.Ε. και Γραφείων Αθήνας.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΖέτα Δούκα: Μήνυμα με νόημα για το… αυτογκόλ
Επόμενο άρθροΤηλεδιάσκεψη Τσίπρα για την εστίαση: Η επιστρεπτέα είναι δάνειο, όχι επιδότηση