Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στην περιοχή του Απαλού στον Έβρο, μετά την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε την περιοχή και άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές και έναν πυροσβέστη νεκρό στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί. Δραματική ήταν η διάσωση ενός ζευγαριού που παραλίγο θα παρασυρόταν από τα ορμητικά νερά της βροχής. Κάτοικοι της περιοχής αδυνατούσαν να τους πλησιάσουν για να τους βοηθήσουν.  Έδεσαν ένα σχοινί σε σκαπτικό μηχάνημα και το πέταξαν προς το μέρος τους. Οι ηλικιωμένοι κατάφεραν να το πιάσουν και βγήκαν από το αυτοκίνητό τους που είχε βουλιάξει στο νερό.


Ο νότιος Έβρος μετράει τις πληγές του, ενώ κλιμάκια καταγράφουν τις ζημίες σε σπίτια και αγροτικές εκτάσεις, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ενημερώνει ότι, σε συνδυασμό και με την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στη γείτονα το τελευταίο 24ωρο, η ροή των υδάτων των ποταμών Άρδα, Έβρου και Ερυθροπόταμου, είναι αυξημένη. Ως εκ τούτου, και προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων, η Αντιπεριφέρεια Έβρου ζητάει από τους δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης (Δημοτική Ενότητα Φερών), να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των περιοχών να μην πλησιάζουν τους συγκεκριμένους ποταμούς και τα αναχώματα αυτών. Επίσης ζητάει να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις δήμοι βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, ωστόσο, σύμφωνα με τους δημάρχους τους, η κατάσταση, βάσει των μέχρι στιγμής μετρήσεων της στάθμης των υδάτων, χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη. Αναφορικά με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, κ. Δημήτρης Κολγιώνης, ενημερώνει ότι η στάθμη του ποταμού Έβρου στη γέφυρα των Κήπων, περίπου στις 14.00 μ.μ βρισκόταν στα έξι μέτρα και δέκα εκατοστά και στη γέφυρα του Πετάλου στα πέντε μέτρα και εβδομήντα δύο εκατοστά.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΔΕΙΝΟΣ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚρούσμα κορωνοϊού στον Παναθηναϊκό πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Επόμενο άρθρο«Μπορούσε να είχε σωθεί ο Ντιέγκο»