Ραντεβού με τους επιχειρηματίες της εστίασης στην πλατεία Αγίου Νικολάου δίνει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας για τη συγκέντρωση των κλειδιών των κλειστών μαγαζιών, προκειμένου όλα μαζί να παραδοθούν στην Κυβέρνηση, σε μία κίνηση απόγνωσης για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εν μέσω πανδημίας.

Τη Δευτέρα 8, την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, ο τοπικός σύλλογος θα συγκεντρώνει σε συγκεκριμένο σημείο τα κλειδιά των κλειστών επιχειρήσεων στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.

«Ο κλάδος μας βρίσκεται στην κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας του. Υποσχέσεις που μας δίνουν δεν τηρούνται. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις μας στέρεψαν. Η απόγνωση, η οργή και η αγανάκτηση έχουν κυριεύσει όλους τους συναδέλφους. Είναι καιρός να αντιδράσουμε», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου καλώντας τους επιχειρηματίες να συμμετέχουν μαζικά στη δράση.

Τα κλειδιά θα συγκεντρώνονται έως και την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι και την επομένη θα αποσταλούν στην ΠΟΕΣΕ προκειμένου στη συνέχεια ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας και να παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα λουλούδια θέλουν πότισμα, το ρεύμα είναι κομμένο…

Μαζί με τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, οι επαγγελματίες της εστίασης θα υπογράψουν και έγγραφο στο οποίο θα συμπληρώσουν ενδεικτικά τα έξοδα κλειστής επιχείρησης, αλλά και τα οικογενειακά τους έξοδα. Επίσης θα υπογράψουν ως «πρώην επαγγελματίες εστίασης» και την εξής υπεύθυνη δήλωση με την οποία ζητούν να ζήσουν:

«Οι επιχειρήσεις εστίασης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας βάζουν οριστικά λουκέτα. Καθημερινά, οι συνάδελφοι παραδίνονται σε βάναυσο πόλεμο. Το τοπίο είναι θολό, τίποτα δεν ξεκαθαρίζεται και τα δελτία Τύπου δεν αποτυπώνονται στην πραγματικότητα.

Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι απαιτήσεις. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε μόνο για να συντηρούμε τις θέσεις εργασίας, να στοιβάζουμε τιμολόγια και λογαριασμούς. Να συσσωρεύουμε χρέη και να βλέπουμε τις θυσίες και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να εξανεμίζονται.

Οι φωνές μας δεν ακούγονται, δεν ευαισθητοποιούν τους κυβερνώντες. Η εστίαση βρίσκεται πολλά χρόνια στην εντατική και αργοπεθαίνει. Απαιτεί διάσωση.

Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν βάζουμε πλάτη άλλο, καταντήσαμε από νοικοκυραίοι επαίτες. Οι οικογένειές μας στηρίζονται σε μας. Έχουμε δικαίωμα στην επιχειρηματικότητα.

Το ποτήρι ξεχείλισε, η οργή και η αγανάκτηση δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Η κοινωνία δεν θα απολαμβάνει πια τις υπηρεσίες μας.

Σας παραδίδουμε λοιπόν με πόνο τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας. Ξεκλειδώστε τη φυλακή μας. Επιχειρήστε εσείς, αφού θεωρείτε ότι αυτό είναι εφικτό. Εμείς, πνιγήκαμε στον ωκεανό της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης, των υποχρεώσεων, των δανείων, των οφειλών, της φτωχοποίησης. Πάρτε τα κλειδιά κι ανοίξτε το οξυγόνο. Θέλουμε να ζήσουμε.

Υ.Γ Η πόρτα είναι κλειδωμένη 2 φορές. Τα λουλούδια θέλουν πότισμα, έχουν μαραθεί και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο, χρειάζεται επανασύνδεση. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο καλύτερα μην το σηκώσεις. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι δεξιά πίσω από την πόρτα.

Καλή επιτυχία και καλές δουλειές».

Προηγούμενο άρθροΠλειστηριασμοί ακινήτων: Το χρονοδιάγραμμα και όλες οι αλλαγές που έρχονται (video)
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συλλήψεις για παράνομες συναθροίσεις