Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί στους λοιμωξιολόγους,  για την επιδημιολογική εικόνα της Αχαΐας, του Ρεθύμνου και της Εύβοιας. Την ίδια, ώρα, προβληματισμό προκαλεί η περίπτωση της Θεσσαλονίκης που εξελίσσεται σε δύσκολη εξίσωση, ωστόσο, για την ώρα, η Ομάδα των Ειδικών, αποφάσισε να μην επιβληθούν νέα μέτρα στην πόλη, η οποία όμως θα παραμείνει υπό στενή επιδημιολογική επιτήρηση.
Στην πόλη  η κατάσταση δεν είναι τόσο επιβαρυμένη, ωστόσο, από την τελευταία μέτρηση των λυμάτων προκύπτει μια σταθεροποιητική τάση και όχι τάση υποχώρησης, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, καθώς φοβούνται μήπως η κατάσταση ξεφύγει εκ νέου.

Ανησυχητική είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία περιστατικών με covid-19. Στην σημερινή εφημερία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου που ολοκληρώθηκε το πρωί, έγιναν 25 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, ενώ 8 περιπτώσεις είναι υπό διερεύνηση και νοσηλεύονται στη βραχεία νοσηλεία.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν πολύ λιγότερες εισαγωγές στο ίδιο νοσοκομείο, 17 χθες και 10 προχθές. Η πληρότητα στις ΜΕΘ φτάνει το 50%.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕ-shop: Δωρεάν δημιουργία και επιδότηση 5.000 ευρώ
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Παρολίγον ατύχημα από λαμαρίνα που έπεσε σε αυλή σχολείου