Στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του υγειονομικού προσωπικού,σωματεία του Βόλου θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας,την Τρίτη 23/2 στις 12 το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Βόλου απέναντι από το σταθμό του Ο.Σ.Ε.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση,οι εργαζόμενοι ζητούν:
– Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη των ιδιωτών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, για να μπορέσουν να εξασφαλιστούν επιπλέον υποδομές, γιατροί, νοσηλευτές, κλίνες για την ολόπλευρη αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και της υπόλοιπης νοσηρότητας.
-Δημιουργία αναγκαίων εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας για να ανταπεξέλθουν σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες. Απεμπλοκή των νοσοκομείων.
-Να παρθούν πίσω οι διώξεις σε βάρος των υγειονομικών που αγωνίζονται, όπως της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και όλων των συναδέλφων.Τα σωματεία:
Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας»
Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας
Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Μαγνησίας
Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας
Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας

Προηγούμενο άρθρο«Θέτω υποψηφιότητα για την θέση του εκπροσώπου όλων των αθλητών και αθλητριών στην ΕΟΕ»
Επόμενο άρθροΞεναγοί: Συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα (video)