Η διαχείριση της πανδημίας σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και την πορεία των εμβολιασμών προκαλεί την οξεία αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ο κόσμος διαδηλώνει γιατί νιώθει πως περιορίζονται τα δικαιώματά του, τόνισε στον Τηλεοπτικό Σταθμό OPEN ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επέκρινε την κυβέρνηση, για το γεγονός ότι, σε αυτήν την περίοδο, των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, έχει περάσει νομοσχέδια, που εγείρουν μεγάλες αντιδράσεις.
Μετά από 5 μήνες lockdown βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημικής κρίσης. Το μοντέλο που ακολούθησε πιστά η κυβέρνηση τους τελευταίους πέντε μήνες απέτυχε και θα περίμενα από τον πρωθυπουργό να βγει να αναλάβει την ευθύνη, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, κατά τη σημερινή της επίσκεψη προκειμένου να ενημερωθεί από τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους για τις συνθήκες που επικρατούν, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάλεσε την κυβέρνηση- τώρα πριν να είναι αργά, όπως τόνισε- να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα και να αφήσει την τεχνητή όξυνση με την αξιωματική αντιπολίτευση, που διχάζει και αποπροσανατολίζει.

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας και πως με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown, τα οριζόντια μέτρα και τους αυτοσχεδιασμούς, η κατάσταση είναι τραγική.
«Δεν υπήρξε προετοιμασία, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Τώρα, την ώρα της μάχης, πρέπει να ενταχθούν υποχρεωτικά και ουσιαστικά σε αυτήν όλοι. Όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα μεγάλα, τα στρατιωτικά, όλοι οι ιδιώτες γιατροί με τις κρίσιμες ειδικότητες, όλος ο διαθέσιμος εξοπλισμός», τόνισε η κα Γεννηματά.

Στις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων, την ίδια ώρα που οι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού αναφέρεται το ΚΚΕ και επισημαίνει
«Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να νοικιάζει με το αζημίωτο από τις ιδιωτικές κλινικές υποδομές και να τους δίνει και γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία, να προχωρήσει στην επίταξή τους για να βρεθούν απλές κλίνες, κλίνες ΜΕΘ και το αναγκαίο προσωπικό».

Η Ελληνική Λύση εστίασε στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού υπογραμμίζοντας
«Συνιστά άλλο ένα μύθευμα «πανάκειας» στα πρότυπα του εμβολίου, της μάσκας που θα ήταν «το εμβόλιο πριν το εμβόλιο», του καταστροφικού καθολικού κλεισίματος που «θα έσωζε ζωές» και όλων των άλλων ψευδών υποσχέσεων για να δικαιολογηθούν οι καταστροφικές επιλογές».

Την απόλυση της Προέδρου της Κομισιόν ζητεί o Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης καθώς όπως αναφέρει σε tweet του «ευθύνεται για το πρωτοφανές εμβολιαστικό φιάσκο της ΕΕ».
Έχει έρθει η στιγμή να απολυθεί η Ursula von der Leyen. Αποτυχημένη υπ. άμυνας που στάλθηκε στην Κομισιόν από την Μέρκελ, μετά από συνεννόηση με Μακρόν & με τις ψήφους του Ορμπάν να κάνουν τη διαφορά, ευθύνεται για το πρωτοφανές εμβολιαστικό φιάσκο της ΕΕ.



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης: Οι διεθνείς επενδυτές και δανειστές πιστεύουν στην μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας
Επόμενο άρθροΟι ενδεκάδες των δύο ομάδων