Κλείνουν τα καταστήματά τους οι επαγγελματίες στα Παλαιά του Βόλου από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης 30 Μαρτίου αντιδρώντας στην επιχειρούμενη, όπως αναφέρουν, μεταμόρφωση της περιοχής σε «Φαληράκι» της Ρόδου, καθώς οι αλλαγές που προωθεί η Δημοτική Αρχή με την δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η περιοχή να γεμίσει μπαρ.
Μάλιστα, οι καταστηματάρχες καλούν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά και όποιον δημοτικό σύμβουλο επιθυμεί, προκειμένου να τον ενημερώνουν για τους λόγους αντίδρασής τους.
Όπως επισημαίνουν οι καταστηματάρχες σε σχετική ανακοίνωσή τους,”………..δημοσιεύματα στο τοπικό τύπο και συζητήσεις σε επιτροπές του Δήμου αλλά κι ορισμένες αποφάσεις για μετατροπή ορισμένων δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχει μια άρρητη κατεύθυνση για μετατροπή της περιοχής σε περιοχή μπαρ και κατεξοχήν νυχτερινής διασκέδασης. Μια εξέλιξη που αν πραγματοποιηθεί μέσα από την ανάπλαση των Παλαιών, τη δημιουργία πεζόδρομων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, θα σημάνει ταυτόχρονα την οικονομική εξόντωση και το λουκέτο σε δεκάδες εμπορο-αγροτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εδώ και δεκαετίες στην περιοχή. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας εξέλιξης, που θα μετατρέπει τα Παλιά σε διασκεδαστήριο, θα είναι τραγικά τόσο για την περιοχή όσο και για το σύνολο της πόλης.
Ζητάμε λοιπόν τόσο από τη Δημοτική Αρχή όσο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου να μας ενημερώσουν δημόσια και επίσημα ότι δεν υπάρχει μια τέτοια μια κατεύθυνση.”

Προηγούμενο άρθροVoucher 200 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους – Τα «SOS» και οι αλλαγές (vid)
Επόμενο άρθροΚρίσιμη συνάντηση την Τρίτη ανάμεσα σε Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και ΑΕΠ Ελαιώνα