Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Απριλίου 2021, 17:24

Ο Χουάν Κάλα της Κάντιθ αρνήθηκε ότι επιτέθηκε ρατσιστικά στον Μουκτάρ Ντιακαμπί της Βαλένθια στην διάρκεια του κυριακάτικου αγώνα της La Liga, δηλώνοντας ότι έχει παγιδευτεί σε «ένα μιντιακό τσίρκο» και «ένα δημόσιο λιντσάρισμα». Υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες της Βαλένθια αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Κάντιθ, ύστερα από την οργισμένη αντίδραση του Ντιακαμπί, μετά από λογομαχία του με τον Κάλα στο α΄ μέρος του αγώνα, και αφού ο Γάλλος αμυντικός ενημέρωσε τον διαιτητή ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση. Τελικά οι παίκτες των «νυχτερίδων» επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, καθώς ενημερώθηκαν από τον διαιτητή για τις συνέπειες (ήττα και αφαίρεση τριών βαθμών), ωστόσο ο Ντιακαμπί ζήτησε να αντικατασταθεί. Η Κάντιθ πήρε τη νίκη με 2-1.

Ο Γάλλος μίλησε σήμερα για πρώτη φορά για το συμβάν, μέσω βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter, στο οποίο δηλώνει «πολύ πληγωμένος» κι εκφράζει την ελπίδα η διοργανώτρια αρχή να τιμωρήσει τον Κάλα. Όμως, ο σέντερ μπακ της Κάντιθ παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη, στην οποία επανέλαβε ότι δεν επιτέθηκε ρατσιστικά στον Ντιακαμπί και πως το μόνο που είπε ήταν «άσε με στην ησυχία μου» μετά από «μονομαχία» τους για την μπάλα.

«Αυτό που έχει συμβεί είναι ένα μιντιακό τσίρκο, ένα δημόσιο λιντσάρισμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Το καλύτερο θα ήταν να μας βάλουν μαζί σε ένα δωμάτιο για να του εξηγήσω τι συνέβη. Αντίθετα, έχει γίνει ένα τσίρκο. Δικάστηκα προτού τελειώσει το παιχνίδι». Επίσης, ο 31 ετών άσος εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι θεωρείται ένοχος για την επίθεση, χωρίς να υπάρχει κάποια ηχητική απόδειξη: «Παίζουμε σε στάδια χωρίς φιλάθλους για περισσότερο από ένα χρόνο. Υπάρχουν 20 ή 25 κάμερες γύρω, ποιος ξέρει πόσα μικρόφωνα και κανείς δεν άκουσε. Επομένως, επιτρέψτε μου τουλάχιστον να αμφιβάλλω για το τι συνέβη».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Απριλίου 2021, 17:26

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Περίπατος» για τη Βουλιαγμένη, 13-1 τη Χίο
Επόμενο άρθροΑπέλυσε τον προπονητή τερματοφυλάκων λόγω ομοφοβικών και ρατσιστικών σχολίων