Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, υποστήριξε σε σχέση με τον κορονοϊό ότι «υπάρχει μία επιμονή της πανδημίας, δεν ξέρω τι μέτρα μπορούν να ληφθούν για το Πάσχα… Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση δεν ήταν τα κατάλληλα για να υποχωρήσει κατά τι το κύμα της πανδημίας. Ο εμβολιασμός δεν έχει προχωρήσει.  Υπάρχει ένα θέμα αργής ροής των εμβολίων που έχει να κάνει με την Ευρώπη… Δεν παίρνουμε καμία πρωτοβουλία και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η Ε.Ε.  Άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, παίρνουν πρωτοβουλίες και προμηθεύονται και άλλα εμβόλια».

Σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανέφερε ότι «δεν πρέπει να πηγαίνουμε με οριζόντια μέτρα, αλλά η προσέγγιση να είναι κατά περιοχές και κατά κλάδους. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εργαλειοποιεί την επιτροπή των Επιστημόνων, γιατί αυτή η άρνηση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά; …ειδικά όταν σε αυτά φαίνεται η επιμονή της κυβέρνησης να υφαρπάξει αποφάσεις της Επιτροπής».

Για το ζήτημα των  σελφ τεστ, ο κ. Φίλης κράτησε αποστάσεις λέγοντας ότι «βοηθούν αλλά δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα ασφάλειας… Είδα και το σκάνδαλο που εμφανίστηκε με μία εταιρεία – μαϊμού που άλλαξε και η μετοχική της σύνθεση …να δούμε ποιοί είναι από πίσω …όλη αυτή η ιστορία με τα σελφ τεστ “μυρίζει”…  Το ότι αυτός ο διαγωνισμός πήγε στα χέρια του κου Χαρδαλιά είναι “φάουλ”, θα έπρεπε να αναλάβει ο ΕΟΔΥ…»

Για την επανέναρξη των σχολείως είπε ότι χρειάζεται «αραίωση του μαθητικού πληθυσμού και αντί τα παιδιά να κάθονται 21 εβδομάδες μπροστά στους υπολογιστές να πηγαίνουν Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή. Σημασία έχει το σχολείο να λειτουργήσει με το μαθησιακό του και κοινωνικό του ρόλο. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει σπάσει το ρεκόρ κλειστού σχολείου».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤην πρώτη πτήση στον πλανήτη Άρη θα επιχειρήσει ελικόπτερο της NASA
Επόμενο άρθροΔ. Μιχαηλίδου: Οικονομική ενίσχυση οικογένειας για απώλεια οικείου από φυσική καταστροφή