Στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στην εταιρεία CCC και τον Χρήστο Καλογρίτσα για το επίμαχο ποσό των 3 εκατ., φέρεται να έχει καταθέσει ο Κυριάκος Τόμπρας στην προανακριτική επιτροπή.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Διονύσης Μποτώνης, ο Χρήστος Καλογρίτσας απέστειλε στην επιτροπή επιστολή στην οποία λέει ότι αδυνατεί να καταθέσει ως μάρτυρας αύριο γιατί έχει κάνει το εμβόλιο και πρέπει να αναρρώσει. Από την πλειοψηφία ο κ. Πλέυρης είπε ότι θα κλητευθεί κι άλλος μάρτυρας, ο επόμενος μετά τον κ. Καλογρίτσα, που είναι ο κ. Νικολάου. Για να απαλλαγεί από τη συγκεκριμένη υποχρέωση ο κ. Καλογρίτσας θα πρέπει να υπάρξει ιατρική βεβαίωση. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ,  η κ. Τζάκρη είπε ότι δεν πρέπει να προσκληθεί άλλος μάρτυρας, αλλά μόνο ο κ. Καλογρίτσας, κι αν δεν μπορεί αύριο την επόμενη μέρα.

Ο Κυριάκος Τόμπρας κατέθεσε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, που έγινε στο σπίτι του κ. Χούρι στα βόρεια προάστια, με το οποίο ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να έχει δεχθεί ότι έχει λάβει 3 εκατ. ευρώ από την εταιρεία CCC της οικογένειας Χούρι και υπήρξε ένας διακανονισμός πως αυτά θα επιστραφούν και με ποιους όρους. Αυτό το έγγραφο το υπογράφει ο κ. Καλογρίτσας, εκπρόσωπος της οικογένειας Χούρι και ο κ. Τόμπρας.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της Νέας Δημοκρατίας η συμφωνία “χάλασε” όταν ναυάγησε η άδεια του “ΣΥΡΙΖΑ-channel”, αλλά κι από το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 2016, δεν κατέθεσε και δεν ψήφισε τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα υπήρχαν φοροαπαλλαγές και ειδικά φορολογικά καθεστώτα που θα αφορούσαν τεχνικές – εμπορικές εταιρείες κα θα συμπεριλαμβανόταν και η CCC. Αυτό έγινε όπως λέει η πλευρά της πλειοψηφίας, τρία χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2019, και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα, υποστηρίζουν ότι  το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Τόμπρας αποδομεί το αφήγημα της ΝΔ και της πλειοψηφίας ότι υπήρχε τότε εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου και σημειώνουν ότι είναι μια αστική υπόθεση.

Πηγή: ΕΡΤ. Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Γάλλος Ντελαζό διαιτητής στο Άρης-ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΚοινή δήλωση-καταδίκη των 55 ομοσπονδιών για την European Super League