Στη δική του… Ανάσταση προσμένει ο κλάδος της εστίασης που σήμερα Δευτέρα του Πάσχα στήνει πλέον τα τραπεζάκια στους εξωτερικούς χώρους για να υποδεχθεί πελάτες, έξι ολόκληρους μήνες μετά το αναγκαστικό λουκέτο. Μία περίοδος ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη μιας που στις υπόλοιπες χώρες υπήρχαν διαστήματα με ανοιχτά καταστήματα στο κοινό!

Αυτή η προσμονή της επανεκκίνησης εξάλλου λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία των επαγγελματιών που ετοιμάζονται πυρετωδώς για  να υποδεχθούν και πάλι πελάτες στα εστιατόρια και τα καφέ τους, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά.

«Από τη μία έχεις τη χαρά και την προσμονή επιτέλους να ανοίξεις, από την άλλη βέβαια υπάρχει και ο προβληματισμός τι θα γίνει μετά, μιας και η μεγαλύτερη πρόκληση παραμένει η βιωσιμότητα μίας επιχείρησης. Και στην εστίαση το πλήγμα απ’ τα lockdowns και την απουσία τουριστών είναι τεράστιο», λέει στο newmoney ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) κ. Γιώργος Καββαθάς. «Το παν είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης και συνολικά του κλάδου. Με αυτό ως δεδομένο όλα τα υπόλοιπα προβλήματα μπορούν να λυθούν. Εξάλλου, όπως λένε, ‘οι ζωντανοί μπορούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα, οι νεκροί όχι’», προσθέτει.

Διαβάστε τη συνέχεια newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕμβολιασμένο το 60% των 10.000 αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Επόμενο άρθρο«Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη με Ατλέτικο Mαδρίτης»